Ung mand amok i rendegraver: Smadrede politibil og raserede have

Foto: Shutterstock

En 20-årig mand gik amok i en stjålet rendegraver. Han hærgede først i en have, hvorefter han kørte direkte ind i en patruljebil.

Fredag bliver en ung mand fra Fredericia fremstillet i grundlovsforhør. Det gør han, da han har stjålet en rendegraver, som han brugte til at hærge en have på en ejendom udenfor Skive.

Læs også

Politiaktion på Fyn: Frygter drukneulykke

Ikke nok med det, så brugte han den også til at hamre direkte ind i en politibil med fuldt overlæg i en gårdsplads ved Rønbjerg lidt udenfor Skive. Episoden udspillede sig ved 06-tiden nytårsmorgen, oplyser politiet til TV MIDTVEST

"Den 20-årige var beruset og bankede på hos et ægtepar, der ikke kendte ham," fortæller Simon Skelkjær, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, og fortsætter: 

"Da de afviste ham i døren, gik han ud i en lade og stjal en rendegraver, som han kørte rundt i og raserede haven i et massivt hærværk." 

Ægteparret tilkaldte naturligvis politiet, men da en politipatrulje nåede frem til ejendommen lidt udenfor Skive, var den berusede 20-årige tydeligvis ikke færdig med at rasere. Han valgt nemlig at køre rendegraveren direkte ind i patruljevognen – ikke blot én, men hele tre gange. 

"Betjentene nåede lige akkurat at springe ud af patruljevognen, inden han kørte ind i den tre gange. Patruljevognen var så skadet, at den ikke kunne køre derfra," fortæller Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi også. 

Den unge mand, der er fra Fredericia, blev anholdt kort efter, da han kørte fast i rendegraveren. Den 20-årige er nu blevet sigtet for blandt andet vold mod tjenestemand og hærværk.

Læs også

Bodil er forsvundet: Politiet beder om hjælp

Som følge af sin sigtelse for vold mod tjenestemand, kan han potentielt set frem til at skulle en tur i fængsel. I de fleste afgørelser om vold mod personer i offentlig tjeneste bliver den tiltalte nemlig idømt en ubetinget fængselsstraf. 

 

 

Læs også