Advarer danskerne: Køb dem ikke

Foto: Shutterstock

"Det er faktisk et temmeligt stort problem," lyder meldingen.

I denne weekend blev der stjålet gasflasker fra Davidsen Tømmerhandel på Platinvej i Kolding. Tyveri af gasflasker er ikke et nyt problem - tværtimod, er det noget som byggemarkederne generalt kæmper med. Det fortæller Palle Thomsen, der er administrerende direktør for Danske Byggecentre til JydskeVestkysten.

Tyveknægtene slap i weekenden afsted med 60 gasflasker. 

Palle Thomsen beskriver tyverierne som et "temmeligt stort problem", der desuden viser sig lidt sæsonbetonet og gerne sker op til ferieperioder. Problemet har i særdeleshed været der det seneste års tid, hvor der har været rigtig mange tyverier - præcist hvor mange, kan den administrerende direktør ikke sætte konkret tal på.

Læs også

Kørte for langsomt: Nu mister han kørekortet i et årti

Brancheorganisationen Danske Byggecentre har det seneste år haft særligt fokus på tyveri af gasflasker, som bliver beskrevet som "organiserede" tyverier. Der er nemlig et sort marked for disse stjålne gasflasker. 

Tyverier beskriver han som organiseret, fordi tyvene på forhånd undersøger stederne, for at finde ud af, hvor gasflaskerne er placeret og hvilke bure der skal brydes ind i - samt hvor kameraerne er placeret. Desuden kommer tyvene i køretøjer der kan fragte alle de stjålne flasker. 

Køb dem ikke

Så snubler du over et godt tilbud på gasflasker, på de sociale medier - så bør du være ekstra opmærksom. Det er nemlig ofte her, at flaskerne efterfølgende sælges og du risikerer dermed at købe en hælervare.

"Vi plejer at advare private mod at købe flasker, der koster det halve af det normale, for så er det temmelig sandsynligt, at de stammer fra et tyveri. Hvis man køber dem, så er det hæleri, og det er også ulovligt," lyder det fra Palle Thomsen.

Dog endte denne sag godt, da de 60 gasflasker fra weekenden er sikkert hjemme igen. Allerede få timer efter tyveriet blev de fundet igen - da der i disse flasker var monteret en gps. Således var det langt nemmere for politiet at opspore dem.

Læs også

Lokker småpiger med hundehvalp

"Det fungerer på den måde, at vi har gps i nogle af flaskerne, og gps'erne sender kun på en gang i mellem. Det gør, at banditterne ikke lige kan se, om der er en gps monteret, hvis de scanner dem. Når vi kan se, at en gasflaske har flyttet sig, så prøver vi at se, hvor vi kan finde signalet igen," forklarer Palle Thomsen.

Dette trick medd gps begyndte for cirka et år siden - og det har således siden, hjulpet mange stjålne gasflasker tilbage til retmæssige ejer. 

Gasflaskerne fra weekenden blev fundet i Tørring ved Hedensted - et sted som ikke er helt nyt. Palle Thomsen fortæller nemlig at "de har været ude ved vedkommende flere gange". 

Politiet bekræfter overfor avisen, at der er blevet stjålet gasflasker og at de er fundet i Tørrring, politiet ønsker ikke at komme ind på de yderligere omstændigheder på sagen, der fortsat efterforskes.

 

 

 

 

Læs også