Advarer: Lad være med at dele billeder af din coronatest

Advarsler
Foto: Shutterstock
En ny advarsel fraråder, at du deler resultatet af din coronatest på de sociale medier.

Lige nu læser andre også

Folk advares mod at dele resultatet af deres coronatest på nettet. Det skyldes, at mange oplever, at billederne bliver stjålet eller brugt til at forsyne andre med et falsk coronapas. Det skriver Daily Star.

En af Storbritanniens førende sikkerhedsplatforme har rapporteret et stigende antal af falske coronapas. Det har fået dem til at udsende en advarsel, hvori de skriver, at dem, der bruger et falsk coronapas kan få en bøde på op til 10.000 pund.

Restriktioner i Storbritannien er blevet skærpet i løbet af de seneste uger som følge af stigningen i antallet af smittetilfælde med Omikron-varianten.

Shahzad Ali, der er administrerende direktør hos Get Licensed, har forklaret, at de mange falske coronapas kan ende med kompromittere sikkerheden på steder som barer og natklubber.

"Vi har set falsk dokumentation i mange år. F.eks. har falsk ID har været et fast indslag på natklubber i en årrække," siger Shahzad Ali.

"Dette er blot en ny komplikation, som dørmænd snart vil vænne sig til at stå over for. Det var altid uundgåeligt, at falske coronapas ville begynde at dukke op, så snart der var rygter om, at de blev introduceret."

Shahzad advarede også folk om farerne ved at dele billeder af resultaterne af deres coronatest på sociale medier.

"Der vil åbenlyst være et marked for coronapas, fordi der vil være mennesker, der vil leve deres liv som normalt og ikke vil tage coronatest for ting, de ikke skulle før,  så det er ekstremt vigtigt, at du passer på dit coronapas," siger han.

"Vores råd vil være at lade være med at dele det på de sociale medier, ikke dele koden fra den coronatest, du har taget, fordi andre kan registrere det som deres test."

"Coronapas vil potentielt gøre dørmændenes arbejde meget vanskeligere. Især når vi overvejer konsekvenserne af folk, der er særligt nærgående med deres overbevisninger. Det kan gøre jobbet meget farligere."

Sky News rapporterede tidligere på måneden, at falske coronapas blev solgt på nettet af kriminelle grupperinger, der forsøgte at udnytte folks modstridende syn på vaccinerne på tværs af Europa.

Anbefalet til dig