Advarer mod badning i populær badesø: Du kan blive syg

05/7/22 14:41

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Selvom du får lyst til en dukkert, er det en god idé at afholde dig fra det – i hvert fald hvis planen var at tage en dukkert i Kvie Sø.

Der er rigtig mange danskere, der er vilde med at tilbringe deres sommerferie eller weekender ved badesøer rundt omkring i hele landet.

Her får man nemlig mulighed for at slappe og koble fra, men også for at tage en dukkert i en af de mange badesøer, der findes i Danmark.

Det er dog ikke alle steder, at det faktisk er en god idé at kaste sig i vandet – i hvert fald ikke, hvis man gerne vil undgå at blive syg, efter at have været en tur i vandet.

Hvis du har haft planer om at nyde din sommerferie eller en afslappende weekend hos Kvie Sø tæt på Grindsted, må du nøjes med at blive på land. Nu bliver der nemlig advaret mod badning i den populære badesø.

Det er til stor ærgrelse for mange, da det kun er en måned siden, at der blev åbnet for søen. Nu er der den igen blevet lukket, hvilket skyldes, at der er en alt for høj koncentrationen af tarmbakterier i søen.

Det skriver JydskeVestkysten.

"Grunden til, at vi nu fraråder badning, er en rigtig høj koncentration af tarmbaktier," lyder det fra Klaus Bertram Fries, der er Naturcenteret i Varde Kommune, til JydskeVestkysten.

Det er tilmed ikke første gang, at der er blevet lukket for badning i den populære sø. Det samme skete sidste år, hvor det faktisk også var et højt antal bakterier, der gjorde, at der blevet lukket for badningen.

Sidste år var der en koncentration af bakterier på mellem 2.500 og 3.000 bakterier pr. 100 milliliter. I år er det meget højere, da det på nuværende tidspunkt er hele 6.000 bakterier pr. 100 milliliter.

Netop derfor gør man klogt i at holde sig ude af vandet, da man risikerer at blive syg, hvis man beslutter sig for at bade i søen. Af denne grund har Varde Kommune sørget for, at der er blevet opstillet skilte, hvorpå der frarådes badning i søen.

Ifølge JydskeVestkysten vides det endnu ikke, om det er mennesker eller dyr, der har forårsaget den store koncentration af bakterier i søen.