Advarer: Så mange solcremer indeholder uønskede stoffer

Advarsler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sommer og sol nærmer sig med hastige skridt. Og træder man ud i sommervejret, er det vigtigt at beskytte sin hud.

Mest læste i dag

Sommer og sol nærmer sig med hastige skridt. Og træder man ud i sommervejret, er det vigtigt at beskytte sin hud.

Når du skal vælge din solcreme, er der dog flere ting, du skal holde øje med. Desværre er det nemlig ikke alle solcremer og solspray, der er lige sundt for dig. Netop derfor er det vigtigt, at du opmærksom, når du sorterer i markedets store udvalg.

I en ny og stor test, der er blevet udført af Forbrugerrådet Tænk Kemi, har det nemlig vist sig, at intet mindre end en tredjedel af de testede cremer og spray, der er har en faktor 30, har et indhold af stoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende.

I alt blev der i den store test set nærmere på 35 forskellige cremer og spray. Ud af disse viste det sig, at der var 13, der indeholder et eller flere stoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende, eller stoffer, der er problematiske for miljøet.

Ganske vist er det ikke decideret farligt, at man bliver udsat for et enkelt produkt, der har et indhold af et eller flere stoffer. Det er dog slet ikke ensbetydende med, at det ikke er noget, der er værd at holde øje med, når man vælger solcreme – og andre hudplejeprodukter.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk kan det nemlig være skadeligt på den lange bane, såfremt du bliver udsat for diverse former for kemiske stoffer i din dagligdag. Det gælder derfor ikke blot for solcreme, men også for både kosmetik, tøj, mad og mere.

Heldigvis er det dog ikke umuligt at undgå de uønskede stoffer, når du skal købe solcreme. Der er nemlig op til flere af de produkter, der blev medtaget i den store test hos Forbrugerrådet Tænk Kemi, som endte med at få en god bedømmelse.

Mere konkret var der 15 ud af de 35 solcremer, der blev testet, som endte med at få den bedst mulige bedømmelse. Det er ensbetydende med, at der ikke er indhold af stoffer, der mistænkes at være hormonforstyrrende stoffer. Ligeledes indeholder de heller ikke anden skadelig kemi.

Anbefalet til dig