Æg solgt i supermarkeder landet over tilbagekaldes: Mistanke om salmonella

Foto: Shutterstock

På grund af mistanke om salmonella bliver et parti æg tilbagekaldt af Danæg.

Danæg har været nødt til at tilbagekalde et parti æg, da der er mistanke om salmonella i æggene. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

Læs også

DMI melder ud: Vejrskifte på vej

Konkret er der tale om de pakker med æg, hvor der på pakken efter 'DK' påstemplet de følgende cifre: 081131.

Mere konkret, så drejer det sig om de følgende pakker med æg:

  • Frilandsæg: Stemplet med 1DK081131 i mærkerne Danæg og Landlyst

  • Skrabeæg: Stemplet med 2DK081131 i mærkerne Danæg, Henriettelund, COOP og Landlyst

  • Buræg : Stemplet med 3DK081131 i mærket Henriettelund 10 stk.

Derudover oplyser Danæg, at de konkrete æg, der er under mistanke for salmonella er 'bedst før frem til 16. november 2021'.

De omtalte æg er blevet solgt i en lang række supermarkeder i hele landet. Ifølge Ritzau er de blandt andet blevet solgt i både Spar, Meny, Kvickly, SuperBrugsen, Fakta, Aldi og via Nemlig.com.

Danæg oplyser desuden, at de allerede har taget kontakt til alle de butikskæder og grossister, der har enten solgt eller distribueret de æg, hvori der er mistanker om salmonella.

Hvis du har købt æg, der er en del af det omtalte parti, er det vigtigt, at du ikke spiser dem. I stedet rådes du til at levere dem tilbage til den butik, hvor du har købt dem, eller selv kassere dem i skraldespanden.

Læs også

Tilbagekalder varer fra REMA 1000-butikker over hele landet

Salmonella er en sygdomsfremkaldende bakterie, der kan forårsage tarminfektioner, hvis den indtages. Der er flere symptomer på infektion med salmonella, men de typiske symptomer er diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.