Ældre og pensionister advares: Hold jer væk - for jeres egen skyld

19/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Ældre er især sårbare over for corona. Foto: Shutterstock
Transportministeren, Ældre Sagen og Faglige Seniorer beder nu alle ældre om at holde sig væk fra den kollektive trafik.

Mest læste i dag

Transportminister Benny Engelbrecht (S) opfordrer sammen med Ældre Sagen og Faglige Seniorer landets ældre borgere til ikke at tage den kollektive trafik.

Det sker for at undgå, at denne gruppe bliver udsat for smittespredning af Corona-virus.

"Vi står i en alvorlig situation, hvor vi desværre har set flere ældre borgere blive hårdt ramt af Corona-virus. Ældre kan mindske risikoen for, at de bliver smittet ved at undgå bus, tog og metro. Derfor kommer vi nu med denne fælles appel," siger transportminister Benny Engelbrecht.

Organisationer støtter advarsel

Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup bakker ministerens opfordring op.

"Ældre Sagen sætter pris på den resolutte tilgang de danske sundhedsmyndigheder og politikere har til bekæmpelse af Corona-virus. Alvoren er forhåbentlig gået op for alle nu. Derfor vil jeg opfordre til, at man ikke tager offentlig transport. Bliv hjemme. Hold afstand til hinanden. Vask hænder og brug håndsprit. Vi kan alle gøre noget for at forhindre smittespredningen, og vi skal alle gøre noget," siger han.

Han understreger, at det er vigtigt, at man som pårørende sikrer sig, at ældre familiemedlemmer forstår og respekterer dette.

Faglige Seniors formand Ole Ibsen siger:

"Vi skal så vidt muligt undgå at udsætte os selv for smitterisiko og dermed –spredning. Derfor bakker vi i Faglige Seniorer op om opfordringen. Der er ingen grund til at tage bus, tog eller metro med mindre, det er absolut nødvendigt."

 

Anbefalet til dig