Corona-skræmte danskere udnyttes: Nu siger Sundhedsstyrelsen fra

11/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Sundhedsstyrelsens navn misbruges af svindlerne. Foto: Sundhedsstyrelsen
En advarsel fra Sundhedsstyrelsen skal få danskerne til at tænke to gange, når de bliver kontaktet af nogen, der påstår de kommer fra Sundhedsstyrelsen.

Mest læste i dag

Flere borgere har modtaget e-mail og sms-besked om, at Sundhedsstyrelsen har sendt dem ny digital post.

Det oplyser Sundhedssstyrelsen selv onsdag, hvor de advarer mod netop disse emails. Sundhedsstyrelsens navn misbruges nemlig i et forsøg på at lokke personoplysninger ud af modtageren. 

Sådan foregår det

I beskeden er et link, som åbner et velkendt skærmbillede af login via NemID. Beskeden er falsk. Derfor er det vigtigt, at borgere ikke indtaster deres oplysninger, eller på anden måde reagerer på den falske e-mail.

Alle offentlige hjemmesider ligger på dk-domæner. Hvis du modtager besked med en opfordring om at åbne et link til en offentlig hjemmeside, der ender på andet end .dk, er der tale om en falsk e-mail.

 

Her ses et eksempel på den falske side. Foto: Sundhedsstyrelsen

To særlige kendetegn

Kendetegn ved den falske mail

Der er flere kendetegn, der indikerer, at du har modtaget en falsk besked.

  1. I beskeden står, at du har modtaget en besked fra Sundhedsstyrelsen, og at du kan logge på sundhedsstyrelsen.net. Det er IKKE Sundhedsstyrelsens side. Adressen leder til en falsk hjemmeside. Den falske side ligger på et såkaldt net-domæne, mens Sundhedsstyrelsens hjemmeside ligger på et dk-domæne.
  2. På skærmbilledet, der til forveksling ligner login-siden til NemID, fremgår netadressen www.nemid.nu, som erstatter det ægte NemLog-in.

Har du brugt den falske side? 

Hvis du har indtastet dine oplysninger på den falske side, skal du straks spærre dit nøglekort, holde øje med din bankkonto og kontakte politiet, hvis du oplever, at dine oplysninger bliver misbrugt. Det oplyser Sundhedsstyrelsen. 


 

 

Anbefalet til dig