DMI advarer fredag morgen: Her skal du passe på

Foto: Nyheder24.dk

Fredag morgen lyder der en advarsel fra DMI.

Skal du ud i morgentrafikken her til morgen, så bør du være ekstra varsom.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut fredag morgen. 

Læs også

Nu er der finale i 'Vild med dans': Kun dette kan koste vinder-favorit sejren

Der har nemlig været rigtig koldt i nat og derfor er der risiko for glatte veje og cykelstier her til morgen. 

"I løbet af natten er vejtemperaturen flere steder krøbet ned lige under 0°C. Kombineret med de sidste dages fugtige vejr betyder det, at der i morgentimerne og først på formiddagen er risiko for glatte veje, cykelstier og fortove," lyder meldingen fra DMI. 

Vejrskifte på vej 

Vinteren er ved at gøre sit indtog i Danmark. I løbet af natten og torsdag vil en koldfront nemlig bevæge sig ned over landet fra nordvest, fortæller Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI. 

Klaus Larsen fortæller, at vi dog kan se frem til mere sol, men også flere byger, som kan have indslag af hvidt - dog kun i mindre omfang.

"Det er dog nok de færreste, der vil kunne nå at lave en snemand," lyder det fra Klaus Larsen.

Læs også

Derfor sagde hun nej til 'X Factor': Det skal Oh Land nu

Især i løbet af fredagen vil der være regn- eller sludbyger flere steder i landet. Her vil der også være mest skyet, men der blive også perioder med lidt eller nogen sol.

Temperaturen forbliver dog i den lave ende af skalaen, da dagstemperaturerne svinger mellem 3 og 6 grader. Om natten kan bygerne lokalt være med sne med temperaturer mellem frysepunktet og 4 grader.

DMI oplyser, at den kolde luft forventes at blive over Danmark weekenden over samt mandagen med. I disse dage vil der være vind i skiftende retninger.