DMI slår alarm: Her skal man være opmærksom

Foto: Shutterstock.

Det er især i morgentimerne, at man skal være opmærksom, lyder det fra DMI.

Kølig og fugtig luft ligger næsten stille over landet og kombineret med få skyer er det ideelle forhold for dannelse såkaldt udstrålingståge, skriver DMI.

Læs også

DR-kendis om søn: Han er født med tre nyrer

Tågen er i dette tilfælde så tæt, at der flere steder vil forekomme tæt tåge, hvilket betyder, at sigtbarheden er mindre end 100 meter.

Den tætte tåge rammer store dele af landet, undtagen Bornholm og langs den jyske vestkyst. Det forventes, at tågen kan være tæt i morgentimerne, men at den herefter vil lette så meget, at kriteriet for tæt tåge ikke længere vil være opfyldt. 

Dog vil man mange steder opleve, at der kan ligge tåge langt op ad formiddagen, men at tågen så ikke længere vil være tæt, melder DMI.

Efterhånden som tågen letter tågen kan der blive plads til lidt sol og måske en enkelt byge. Temp. op mellem 8 og 10 grader og svag til jævn vind fra sydvest og syd.

Foto: Shutterstock.

Dis og tåge vender tilbage i aften og i nat. Temp. fra omkring frysepunktet til 5 graders varme, ved kysterne stedvis lidt lunere. Vinden bliver svag til jævn, mest mellem syd og vest.

Køligere efterårsvejr

Et lavtryk over Norskehavet bevæger sig de kommende dage videre mod nord og nordøst. Det betyder, at der bliver sendt kold luft og byger ind over Danmark. 

Torsdag bevæger et andet lavtryk sig fra Centraleuropa op tæt forbi Bornholm og giver en overgang regn og mere blæsende vejr til den sydøstlige del af landet. 

Weekendens vejr bliver også blæsende og vådt. Et dybt lavtryk passerer lige nord om Danmark fra vest og giver udbredt regn og blæst til hele landet.

Læs også

Ny aftale vedtaget: Næste år er det slut