Dressinger fjernes fra REMA 1000: Kan gøre visse danskere syge

Foto: Shutterstock

Begge dressinger er solgt i hele landet

Fredag fortæller Fødevarestyrelsen, at flere slags dyppelse tilbagekaldes fra butikker i hele landet. Det gør styrelsen opmærksom på i en tilbagekaldelse, der er sendt ud på vegne af virksomheden, der står bag de nu tilbagekaldte varer.

"EMA Distribution A/S tilbagekalder et parti af hhv. Rema 1000 Hummus og Rema 1000 Aioli," skriver Fødevarestyrelsen - og uddyber årsagen til, at de nu trækkes tilbage: 

 

"Produkterne indeholder allergener, som ikke fremgår af den påsatte varedeklaration"

Fødevarestyrelsen fortæller videre, at det er fejl med varedeklarationen, der nu får varerne kaldt tilbage. De har fået påsat en forkert. 

"Produkterne er påsat en forkert varedeklaration og indeholder derfor udeklarede allergener: Sesamfrø, sennepsfrø og æg," skriver Fødevarestyrelsen.

Læs også

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet

Risikerer at blive syge

Både hummus og aioli kaldes nu tilbage, da personer med allergi over for sesam, sennepsfrø og/eller æg kan risikere at blive syge, hvis de spiser produkterne, der er solgt i REMA 1000 butikker i hele landet. 

Hvis man er i tvivl, om man har et af de tilbagekaldte produkter stående hjemme i køleskabet, skal man holde med disse detaljer:

  • Rema 1000 Hummus
  • Nettovægt: 200 gram
  • Bedst før dato: 01/09/2021
  • EAN stregkode nr.: 5 705830 605436

 

  • Rema 1000 Aioli
  • Nettovægt: 200 gram
  • Bedst før dato: 01/09/2021
  • EAN stregkode nr.: 5 705830 605443

Fødevarestyrelsen har et råd til forbrugere, der har købt enten den tilbagekaldte hummus, aioli eller begge.

 

"Personer med allergi over for sesamfrø, sennepsfrø og/eller æg, bør ikke spise de pågældende produkter. Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produkterne tilbage til butikken, hvor de er købt, eller at kassere dem," skriver Fødevarestyrelsen afslutningsvis i tilbagekaldelsen

Læs også

Går galt: Sådan reagerer kronprins Frederik