Facebook advarer: Tjek dette nu – du risikerer at miste din konto

27/5/22 17:25

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Facebook er i færd med at lave en stor ændring, der kan ende med at lukke dig ude af din konto, hvis du ikke tjekker op på det.

Det sociale medie har planer om at lukke ned for den funktion, der hedder 'Betroede kontakter'. Det er en funktion, der har til formål at lade bestemt venner eller familiemedlemmer hjælpe dig med at genvinde kontrol over din konto.

Det skriver The Sun.

Det er en funktion, der i høj grad kan vise sig at være nyttig, hvis du har glemt din adgangskode, og din Facebook-konto er knyttet til en e-mailadresse, som du ikke længere har adgang til.

Det er dog også en funktion, der kan hjælpe dig med igen at få kontrol over din konto, hvis du har været så uheldig, at du er blevet hacket.

Facebook er begyndt at sende advarsler ud til en række af de brugere, der gør brug af funktionen. Her har de gjort det klart, at det er vigtigt, at du 'gennemgår din sikkerhed for at forhindre at blive lukket ude'.

I samme ombæring har de også advaret folk om, at de skal sikre sig, at både deres e-mailadresse og telefonnummer er opdateret, inden der bliver lukket ned for den brugbare funktion for evigt.

Det er dog endnu ikke klart, hvornår de har i sinde at lukke ned for funktionen, som bruges af millioner af brugere. Derudover har de heller ikke givet nogen årsag til, hvorfor de har valgt at lukke ned for den.

"Betroede kontakter forsvinder snart. Det betyder, at dine valgte venner ikke længere vil være i stand til at hjælpe dig med at komme tilbage på Facebook, hvis du mister adgangen til din konto," lyder det.

"Sørg for, at din e-mailadresse og telefonnummer er opdateret i dine kontoindstillinger," skriver Facebook også, og opfordrer dermed alle deres brugere til at undersøge, om de har den korrekte e-mailadresse og telefonnummer stående.

I og med, at 'Betroede kontakter' forsvinder i fremtiden, er det nu endnu vigtigere, at du sørger for, at det er både en e-mailadresse og et telefonnummer, du fortsat har adgang til, der er knyttet til din konto.