Førende dansk ekspert i virusser advarer: Hold dig langt væk herfra

Corona fylder det meste i disse dage. Nu opfrodres danskerne til at holde sig væk fra fitnesscentre. Foto: Shutterstock

Nu advarer en professor fra Københavns Universitet de danskere, som gerne vil undgå coronavirus.

I disse coronatider er det svært at undgå hverken advarsler eller opfordringer. 

Her er endnu en af slagsen. Den kommer fra en professor i eksperimentel virologi ved Det Sundhedsfaglige Fakultet ved Københavns Universitet. Allan Randrup Thomsen har talt med avisen B.T. og heri har han en helt klar advarsel til danskerne. 

Hold jer væk fra fitnesscentrene. Her er betingelsen for, at smitten kan sprede sig nemlig rigitg god.

"Det er et godt sted at sprede virus, for man ånder dybt, og på den måde kommer der dråber ud i lokalet. Man står relativt tæt, og luften er varm og fugtig. Derfor kan jeg kun støtte op om, at det er et sted med øget smittefare," fortæller professor Allan Randrup Thomsen.

Det er særligt mennesker i riskogruppen, der skal holde sig væk fra centrene. Professoren opfordrer dog alle, der har den mindste antydning af sygdom eller forkølelse til at tage deres forholdsregler. 

Læs også

Stor stigning siden i går: 340 danskere er nu smittet med corona

Hvem er i risikogruppen? 

Allan Randrup Thomsen forklarer over for avisen præcis, hvem han tænker på, når han omtaler menesker i den såkaldte risikogruppe

"Det er ældre og folk med forskellige sygdomme i immunsystemet og hjerte- og lungesygdomme- For mange i risikogruppen kan det være vigtigt at motionere, og det skal man selvfølgelig passe, men så må man ud af de lokaler," oplyser professoren. 

Læs også

Nem opskrift: Sådan laver du din egen håndsprit der beskytter mod coronavirus

 

 

Læs også