Mange bliver snydt: Nu advares disse danskere

Advarsler
Foto: Shutterstock
Mange unge får snart svar på, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen. Det udnyttes af kriminelle

Lige nu læser andre også

Lige nu er mange unge i gang med at flyve fra reden. Det får nu Rigspolitiet til at advare i et opslag på Facebook. Det er nemlig ikke kun de unge, der får tralvt, når der kommer svar på, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen. 
Det gør de krimielle også, fortæller politiet.    "Snart får mange unge svar på, om de er kommet ind på deres drømmestudie, og for flere er studiet ikke det eneste, der skal falde på plads hen over sommeren. Mange vil også gerne have boligen på plads inden studiestart, og er derfor allerede begyndt at lede efter en lejebolig," skriver Rigspolitiet.    "I takt med at vi nærmer os august og september intensiveres boligjagten blandt mange. Det lægger et stort pres på boligmarkedet og ikke mindst på de boligsøgende. Det kan være stressende at være boligsøgende i en tid, hvor boligerne forsvinder for næsen af en, og det er desværre en situation, som kriminelle kan finde på at udnytte til at franarre folk penge."

Husk det

I samme ombæring deler politiet en række pointer, der er gode at huske på, inden man bevæger sig på jagt efter en ny bolig.   "Er du selv kommende studerende på boligjagt, eller står dit barn over for at skulle finde en lejebolig? Så er det en rigtig god ide at se sig godt for og følge politiets råd, så du og dine børn undgår at blive snydt," slår Rigspolitiet fast.   "Undersøg, hvem der ejer boligen. Hvis du skal leje gennem en privat, er det en god ide at kræve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på https://tinglysning.dk eller https://boligejer.dk"   "Betal ikke penge for en bolig, du ikke har set. Det gælder både depositum, forudbetalt leje og husleje. Det er altid en god idé at se boligen, inden du underskriver lejekontrakten og overfører penge til udlejer."   "Insister på at få lejligheden fremvist, og tjek ved samme lejlighed, at navn stemmer overens på kontaktperson, postkasse og hoveddør/dørtelefon. Er det ikke muligt at få fremvist lejligheden, bør du overveje, om der er tale om et reelt lejemål," afslutter Rigspolitiet advarslen. 

Anbefalet til dig