Mange danskere rammes netop nu: Politiet sender skarp advarsel

Advarsler
Politiet fortæller, at der kun er ét at gøre. Foto: Kim Matthai Leland
Netop nu kontakter mange danskere politiet med ét bestemt formål.

Mest læste i dag

Mandag advarer Midt- og Vestsjællands Politi borgere i hele landet.

Det sker, fordi mange danskere angiveligt oplever at blive afpresset i disse dage. Siden coronakrisens begyndelse er antallet af svindelmails og andre af den slags fupmagerier steget. Mandag tyder det dog på, at det har nået nye højder. Her oplever politiet i hvert fald, at mange danskere tager fat i betjentene for at få et godt råd. 

Det skriver politiet på Twitter. 

Politiet: Gør dette!

Som det tidligere har været tilfældet. Så påstår bagmændene, at de er i besiddelse af pikante billeder, som stammer fra webkameraet på ens computer eller tablet. Det er en kendt fremgangsmåde, som danskere tidligere har været udsat for. Det fortæller politiet, som ligeledes forklarer, at afpresseren vil have betaling i en noget speciel møntfod. 

"Mange borgere ringer i øjeblikket, da de har modtaget en e-mail, hvor afsenderen tilkendegiver at være i besiddelse af fotos fra webcam.Afsenderen kræver bitcoins for ikke at dele billederne. "

Når det er sagt, så har Midt- og Vestsjællands Politi et råd, som man mener, at alle danskere bør følge, hvis de skullle være så uheldige at blive udsat for apresningen. 

"Vi er opmærksomme på disse spam-mails og opfordrer til, at e-mailen slettes."

 

Anbefalet til dig