Mange hunde rammes lige nu: Nu slår de alarm

Advarsler
Foto: Agria Dyreforsikring
I disse dage holder mange danskere sommerferie og har tid til at gå tur i naturen, men man bør passse på, hvis man har sin hund med

Lige nu læser andre også

Agria Dyreforsikring modtager rigtigt mange skadesanmeldelser om græsaks her i sommertiden: “For mange af de hunde, som kommer til dyrlægen her i denne tid, har fået et græsaks i poten eller i øret. Ja, nogle har endda fået et i øjet! Det er særligt de hunde med langt hår omkring poter, ører og øjne, der er i farezonen,” fortæller direktør Tine Antvorskov.
Det får nu forsikringsselskabet til at advare.

Aks er de kerner som sidder på toppen af græssets strå. De er ganske små, og har modhager, der først får dem til at sidde fast i pelsen og senere til at bore sig ind i huden. Mange har oplevet dem efter en gåtur i højt græs, for de sætter sig også på tøjet hos os mennesker.

I poten eller øjet

Når først et aks er trængt igennem huden på trædepuden, begynder det at gøre ondt, der danner sig en byld, og en dyrlæge må på banen. Dyrlægen vil typisk lokalbedøve poten og så fjerne det indkapslede aks. Bagefter må hunden have en forbinding eller en potesok på, så den ikke slikker i såret.

De langhårede hunde kan også få aks ind i øret. Og er det først kommet langt nok ind, vil du opleve, at din hund ryster på hovedet og forsøger at gnide øret mod jordet eller med poten. Også her må du også en tur til dyrlægen. Det samme gælder naturligvis, hvis hunden har fået et aks i øjet.

Tine Antvorskov forklarer, at man sagtens selv kan gøre noget for at forebygge ømme hundepoter og et dyrt og besværligt besøg hos dyrlægen:

“Når I har været ude, kan I være opmærksomme på at fjerne aks, ligesom I vil fjerne flåter. Vær særlig opmærksom på pelsen rundt om poter, ører og øjne.”

“Det kan også være en god ide at få sommerklippet hunden, så der er mindre pels for aksene at sidde fast i,” afslutter Tine Antvorskov.

Anbefalet til dig