Nyt fupnummer med MitID hærger: Nu advares de danske borgere

Advarsler
Foto: PR
Det gælder om at passe på.

Mest læste i dag

Danskerne står over for et nyt og snedigt fupnummer.

Svindelnumre spreder sig med lynets hast på nettet, og og derfor må det antages, at det fupnummer, der netop har set dagens lys, har ramt flere borgere.

Omfanget er dog endnu ukendt.

Det er mediet Sydnyt, der har udstedt en advarsel til alle danske borgere. De opfordres danskerne til at være ekstra opmærksomme og tage visse forholdsregler for at beskytte deres personlige oplysninger samt deres bankkonti.

Det er ikke nogen hemmelighed, at svindlere benytter sig af avancerede metoder, der gør det svært for den almindelige bruger at opdage, at noget ikke er, som det skal være.

Den svindelmail, der er i omløb i skrivende stund, omhandler MitID, som bruges til at logge ind på forskellige offentlige og private tjenester.

"Så er der en ny bølge af fup-mail undervejs. Denne gang skulle det være en suspendering af dit MitID", skriver mediet.

Sådan skal du forholde dig

Når disse mails er i omløb, bliver modtagerne ofte bedt om at klikke på et link og indtaste deres personlige oplysninger. Men det skal man altså ikke gøre.

Hvis brugerne indtaster deres informationer, får svindlerne adgang til de uskyldige ofres MitID, og de kan dermed misbruge det til blandt andet at rippe dine konti.

Eksperter råder generelt set alle til at være skeptiske over for e-mails, der kræver øjeblikkelig handling og personlige oplysninger. Såfremt man modtager en mistænkelig meddelelse, bør man kontakte afsenderen gennem officielle kanaler.

Så husk: Næste gang du modtager en mail, der hævder at være fra MitID, bør du tænke dig godt om, før du reagerer. Din opmærksomhed kan potentielt sørge for, at svindlernes skumle planer bliver forpurret.

Anbefalet til dig