Pas på: Advarer mod en af danskernes yndlings apps

16/6/20 08:30

Christian Granhøj Skouboe

Mange danskere har taget MobilePay til sig som et betalingsmiddel. Foto: Shutterstock
Danskerne bør tage sig i agt, da der netop nu er en bølge svindelangreb, hvor Nets' navn misbruges. Det fortæller Nets.

Tirsdag advarer Nets - der bl.a. står bag NemID og Dankortet - mod en ny slags svindel, hvor netop Nets' navn misbruges. 

Det fortæller virksomheden via Forbrugerrådet Tænks app Mit Digitale Selvforsvar, som sigter efter at ruste borgerne bedre til at stå mod de trusler, der kommer fra internettet. 

I denne omgang advares der mod MobilePay. App'en fra Danske Bank er blevet en favorit blandt danskerne, som bruger den til alt fra at betale månedlige udgifter til at dele regningen mellem sig efter en god aften på restaurant. Nu beder Nets dog danskerne være varsomme. Netop nu misbruges virksomhedens navn i et forsøg på at fravriste danskerne deres sparekroner. 

Gør det ikke

Nets fortæller, at svindlen foregår på den måde, at de sender en anmodning af sted, der dukker op i MobilePay. I anmodningen bedes modtageren om at overføre et beløb, der ser ud til, at det går til "Nets Payment". Beløbene er typisk på enten omkring 10 euro eller 70 kroner. 

Dette er dog langt fra sandheden, fortæller Nets. 

"Svindlere sender for øjeblikket anmodninger om betaling i MobilePay. Afsenderen er angivet til "Nets Payment". Det er svindel, anmodningen kommer ikke fra Nets," skriver Nets i advarslen. 

Sådan ser en af de falske anmodninger ud. Foto: Mit Digitale Selvforsvar

Sådan ser en af de falske anmodninger ud. Foto: Mit Digitale Selvforsvar

Har du været udsat for forsøg på svindel? Så har Nets en soleklar opfordring. 

"Hvis du modtager sådan en anmodning, skal du ikke betale den," afslutter Nets.