Politiet med klar besked til danskerne: Nej, disse tre ting må I ikke

16/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Politiet beder danskerne om at holde sig hjemme. Foto: Shutterstock
Spørgelystne danskere får politiet til at slå helt fast, at hverken grænsehandel, dyrlægebesøg eller familiefødselsdage er gode nok grunde til, at man får lov til at krydse hverken den danske eller tyske grænse.

Mest læste i dag

Danskerne har lukket grænsen mod Tyskland og tyskerne har gjort det samme. Alligevel er det åbenbart svært for danskerne at forstå, at de ikke lige må suse sydpå for at hente billige sodavand, besøge familien eller tage den firbenede med til en tysk dyrlæge. 

Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi set sig nødsaget til at tage bladet fra munden. Siden grænserne er blevet lukket, har politikredsen nemlig haft travlt med at svare på spørgmål om, hvilke konsekvenser grænselukningen vil få for dem. 

Særligt tre temaer har været gengangere i sådan en grad, at politiet nu svarer på dem i fuld offentighed. 

"Vi får opkald om, hvorvidt man kan køre til Tyskland for at grænsehandle. Det bliver af de tyske myndigheder ikke anset for at være et anerkendelsesværdigt formål. Så nej. Ingen grænsehandel," sådan skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. 

Find en dansk dyrlæge istedet

Selvom grænsehandlen kan være hård at undvære, så er det ikke den eneste konsekvens af, at de to grænser er lukket. Mange danskere ynder at hive deres firbenede venner med over grænsen, når det er tid til, at hunden, katten eller kaninen skal have helbredstjek. 

Dette anerkender myndighederne dog hleler ikke som et formål, der er vigtigt nok til, at man bør risikere at tage smitten med over grænsen. Det har politiet også været nødt til at slå fast.

"Vi bliver også spurgt, om man må køre til Tyskland for at få behandlet dyr hos tysk dyrlæge. Nej det må man heller ikke."

Familiebesøg aflyses også

Mandag formiddag er spørgeregnen dog ikke løjet af. Det fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi. Nu drejer spørgsmålene sig også om, hvordan man skal forholde sig, hvis man er inviteret til fødselsdag eller konfirmation hos familie, der har slået sig ned syd for den dansk-tyske grænse. 

Her forklarer politiet, at "almindelige familiebesøg, turistbesøg, forretningsrejser, studieture og lignende er ikke anerkendelsesværdige formål."

 

Anbefalet til dig