Rigspolitiet med alvorlig advarsel: Del ikke oplysninger om dit helbred

Advarsler
Du bør kun dele oplysninger om dit helbred med myndighederne. Foto: Shutterstock
Rigspolitiet har netop offentliggjort en alvorlig advarsel til borgerne.

Mest læste i dag

Rigspolitiet beder tirsdag borgerne om at passe på, når de deler oplysninger om deres egen sundhed. Det skriver Rigspolitiet i en advarsel, som de har offentliggjort på den officielle hjemmeside coronasmitte.dk

Heri skriver politiet:

"En række private apps, hjemmesider og forskellige grupper på Facebook opfordrer folk til at dele helbredsoplysninger eller viden om sygdommens udbredelse for at belyse, hvor mange borgere der er smittet"

"Coronavirus og COVID-19 er på dagsordenen i hele verden og vi ved, at mange følger meget med i, hvordan krisen udvikler sig. En række private apps, hjemmesider og forskellige grupper på Facebook opfordrer folk til at dele helbredsoplysninger eller viden om sygdommens udbredelse for at belyse, hvor mange borgere der er smittet."

Del ikke dine oplysninger

Det er desuden både usikkert, hvordan ens oplysninger opbevares samt om de overhovedet kommer sundhedsmyndighederne til gode. 

"Vi fraråder, at du downloader, tilmelder dig private initiativer eller på anden måde deler oplysninger om dit helbred, hvis ikke sundhedsmyndighederne er officiel afsender," skriver Rigspolitiet - inden de fortsætter:

"For det første kan du ikke være sikker på, at dine personlige oplysninger er i gode hænder og ikke bliver anvendt til andre formål. For det andet fordi myndighederne som udgangspunkt ikke kan bruge informationerne, da de ikke er indsamlet på en lovlig eller videnskabelig korrekt måde. Så som altid skal man være forsigtig og opmærksom, når man deler informationer på nettet," afslutter politiet advarslen. 

 

 

Anbefalet til dig