Småbørnsforældre advares: Sundhedsstyrelsen deler ny corona-anbefaling

14/07/2020

Christian Granhøj Skouboe

Nu gælder det om at få mundbindet af familiens yngste medlemmer. Foto: Shutterstock
Sundhedsstyrelsen sender nu en særlig advarsel til danske forældre, som har børn, der er under skolealderen.

Mest læste i dag

Mundbind og ansigtsmasker fylder for hver dag, der går, mere og mere i gadebilledet i Danmark. Fortsat er det ikke påkrævet udover i særlige situationer, men det virker til, at flere borgere vælger mundbindet selv. 

Den udvikling ligger i tråd med, at Sundhedsstyrelsen i sidste uge udsendte en anbefaling. Heri skrev styrelsen sort på hvidt, at det de anbefalede, at man bruger mundbind i visse tilfæde. Det kan eksempelvis være, når man flyver eller bevæger sig mod sit hjem efter en tur til et af de områder, der vurderes at have en høj risiko for coronasmitte. Altså er omfanget af, hvor man bør bruge mundbind i Danmark fortsat begrænset. 

Nu ændrer Sundhedsstyrelsen dog i sin anbefaling, der hidtil har gjaldt for alle danskere. 

Kan være svært

Tirsdag fortæller Sundhedsstyrelsen nemlig til nyhedsbureauet Ritzau, at anbefalingen ikke længere gælder små børn. Det er nemlig ikke alle, der har lige nemt ved at påføre sig mundbindet. En af de aldersgrupper, hvor det volder besvær, er hos de børn, der endnu ikke har nået skolealderen. 

Styrelsen ændrer derfor sin anbefaling, så de små børn ikke behøver at have mundbindet på, når de fx skal til coronatest eller andre steder, hvor det ellers er anbefalet for alle andre, at de tager en af de smittedæmpende masker over mund og næse.

 

Anbefalet til dig