Vagtlæge bønfalder nordjyderne: Ring ikke, bare fordi I har set en kineser

12/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Chefen for vagtlægerne i Region Nordjylland kommer med en klar opfordring. Foto: Shutterstock
Hos vagtlægerne i Nordjylland oplever man i disse dage stor travlhed.

Mest læste i dag

I disse dage er danskerne fyldt med spørgsmål om coronavirussen og dennes konsekvenser. Det oplever man hos sundhedsmyndigheder landet over, hvor telefonerne kimer uafladeligt. 

Nu beder chef for vagtlægeordningen i Region Nordjylland, Eddie Nielsen, dog danskerne om at tænke sig to gange om, inden ringer til vagtlægen.

"Hvis det handler om, at man har glemt at genbestille sin medicin, eller mistænker, at man har forstuvet hånden, så skal man ikke ringe til os, men vente til, at egen læge åbner. Man skal ikke ringe, bare fordi man har set en kineser," fortæller Eddie Nielsen til Nordjyske.dk.

Travle telefoner skaber kø

Han fortæller, at vagtlægerne kimes ned af hundrevis af nordjyder, der deler bekymringer om smitte og andet, som lægerne ikke bør bruge deres tid på i disse dage.

De mange opkald har den helt lavpraktiske konsekvens, at køen i venteværelset bliver længere, mens patienterne venter på, at en læge kan tilse dem. 

Derfor opfordrer vagtlægerne til, at man benytter den officielle coronahotline, som kan nås på telefon 7020 0233. Derudover kan man også løbende holde sig orienteret på Coronasmitte.dk, som er statens samlede portal for alt, der har med virusudbruddet at gøre.

Anbefalet til dig