Dette skal du vide, inden du tanker benzin igen

Biler
Foto: Privat
Der er én ting, du bør vide, inden du tanker benzin igen.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at grønne initiativer vinder frem.

Tilbage i 2019 ramte det også de danske tankstationer, da den 'grønne benzin', som har navnet E10, blev introduceret til de danske forbrugere.

E10-benzinen har en højere andel af bioætanol, som sænker den samlede CO2-udledning, uden at gå på kompromis med, hvor langt man kører på literen.

Der er dog et lille men, som man bør være oplyst omkring. Det er nemlig ikke alle, der er klar over, hvorvidt deres bil kan køre på E10-benzin eller ej.

Det skriver TV 2 Norge.

Einar Gotaas fra brancheorganisationen Drivkraft Norge, som må siges at være en ekspert på området, forklarer, at biler produceret fra 2011 og senere generelt kan benytte E10 uden bekymringer.

Denne information bekræftes typisk i bilens instruktionsbog eller inden i benzindækslet.

Men hvad med dem, der ejer ældre modeller? Ja der er sagen faktisk en anden.

De bilister, der ejer en bil, som er fra før 2011, advares nemlig omkring, at vedvarende brug af E10 kan resultere i skader på motordele som pakninger og slanger.

Vi lever i en verden, hvor der findes mange forskelligartede brændstoftyper, og Einar Gotaas anbefaler derfor, at man rådfører sig med enten producent eller forhandler for at sikre, at ens eget køretøj er egnet til E10.

Det gælder især for ejere af motorcykler, scootere og andre lignende køretøjer, hvor der ikke findes en entydig oversigt som for personbiler.

Anbefalet til dig