Nu er det officielt, at en ny lov på kørekortområdet rammer danskerne inden længe.
Lovforslaget, der tillader 17-årige at køre bil uden ledsager mellem klokken 5 og klokken 20, er vedtaget af Folketinget.
Allerede fra den 1. juli gælder det, at unge kan sætte sig ind bag rattet, skriver Transportministeriet.
Faktisk er der en helt særlig - og ganske god - grund til, at lovforslaget blev godkendt.
Bilen er for mange uden for de store byer den nemmeste og hurtigste måde at komme mellem hjem og skole eller arbejdsplads.
Det gælder også for de unge, og et flertal i Folketinget har nu vedtaget, at det fra den 1. juli bliver lovligt for 17-årige at køre bil uden ledsager.
"Kørekort til 17-årige handler om at give unge flere muligheder. Mulighederne for at kunne komme rundt; i skole, på arbejde, til fritidsaktiviteter, ved egen hjælp er vigtig for det gode liv," siger transportminister Thomas Danielsen og fortsætter:
"Uden for de store byer er transportmulighederne begrænsede, og nu giver vi de 17-årige flere muligheder for at transportere sig selv. Samtidig stiller vi også krav til, at alkohol er helt bandlyst, når de unge kører bil ligesom de heller ikke må køre uden ledsager om natten."
Med vedtagelsen af L165 ændres færdselsloven, så 17-årige fremover kan erhverve kørekort til almindelig bil og køre uden ledsager i tidsrummet fra klokken 5 om morgenen til klokken 20 om aftenen.
Fra klokken 20 til klokken 5 kan de 17-årige fortsat køre med ledsager, der har kørekort.
Samtidig indføres der en promillegrænse på 0,2 i de første tre år efter, en bilist har erhvervet sig et kørekort til almindelig bil.
Det betyder i praksis, at der er nultolerance over for spirituskørsel for førstegangserhververe af kørekort.