En hurtig opladning på en tankstation i Madrid burde have været en udramatisk afslutning på en skøn ferie i Spanien, men for en fransk pensionist blev det starten på et absurd drama.
Det hele begyndte med en ganske almindelig opladning julemorgen.
Den første regning lød på 71,77 euro (cirka 540 kroner, red.) for 18,88 kWh, hvilket er højt, men ikke tyveri ved højlys dag.
Det var først nogle dage senere, da pensionisten modtog endnu en regning, at kaffen satte sig fast i halsen. Den lød nemlig på 1.124 euro (cirka 8.400 kroner, red.) for blot 10 kWh.
Sådan skriver mediet AS.
Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre? Ifølge regningen skulle bilen angiveligt have været tilsluttet i intet mindre end 12 dage i træk.
Pensionisten påpeger, at det ikke passer, og at han ikke var i Spanien i store dele af den periode, hvor han angiveligt var tilsluttet en ladestander.
En lang kamp
Siden pensionisten modtog regningen, har han gjort alt for at få den annulleret. Han har sendt mails, breve og prøvet at ringe rundt.
En dag lykkedes det ham at komme igennem til en medarbejder fra opladningsfirmaet, men her var der ikke ligefrem opløftende nyt:
"Det er unormalt, men vi kan ikke gøre noget," lød meldingen.
Den slags sætninger kan få selv den roligste pensionist til at overveje en karriere som systemkritiker.
“Det handler ikke kun om penge, det er et principspørgsmål,” siger pensionisten, som er klar til at tage sagen videre fra de franske domstole og til europæisk niveau.
Som en konsekvens har han sagt farvel til opladningsfirmaet og installeret et solcelledrevet hjemmeanlæg. Elbilen er stadig en del af hverdagen, men nu uden ubehagelige økonomiske overraskelser.
Vidste du, at hver tredje betaler for meget i forsikring – også på elbil og bolig?
→ Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra Findforsikring.dk – og se, om du kan få en bedre og billigere forsikring (Reklamelink)