Alle med induktionskogeplade i køkkenet opfordres til at bruge få kroner på denne ene ting

Bolig
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alle med en induktionskogeplade i køkkenet opfordres nu til at bruge ganske få kroner på én ting for at kunne udføre en vigtig test.

Lige nu læser andre også

Miele-ekspert Ryan Adams, der er direktør for Ati Harrogate, anbefaler alle at købe en køleskabsmagnet til få kroner for hurtigt at tjekke, om deres gryder og pander er kompatible med induktionskogepladen.

Hvis kogegrejet ikke er egnet, vil det nemlig ikke varme effektivt op, hvilket både kan påvirke madlavningen og forkorte levetiden på gryderne og panderne.

Mr. Adams forklarer, at magneten skal kunne hæfte godt fast i bunden af panden. Hvis den gør det, er panden kompatibel med induktion. Hvis magneten derimod glider let af, er panden sandsynligvis ikke egnet og vil ikke varme korrekt op.

"For at teste dit kogegrej, kan du bruge en køleskabsmagnet. Hvis den hæfter godt fast i bunden af panden, er den sandsynligvis induktionskompatibelt. Hvis magneten let glider af, har panden for svage magnetiske egenskaber til effektiv opvarmning," siger han.

"Gryder og pander i støbejern, stål eller visse typer rustfrit stål er som regel kompatible, mens materialer som aluminium, glas eller keramik ikke virker. Når du køber nyt kogegrej, så tag en magnet med og tjek kompatibiliteten i butikken."

"Brug af forkerte gryder på en induktionskogeplade kan føre til frustration, da de ikke vil varme op. Støbejern og rustfrit stål er gode valg, men brug af meget høj varme kan beskadige overfladerne, slide non-stick-belægninger ned eller misfarve rustfrit stål."

Alle husstande opfordres desude til at skifte fra gaskogeplader til elektriske alternativer for at hjælpe med at nå klimamålene, da induktionskogeplader er mere energieffektive.

Men hvis dine gryder og pander ikke er kompatible med induktion, vil det påvirke din madlavning, spilde energi, penge og tid. Derfor er det vigtigt at udføre denne hurtige test med en magnet så hurtigt som muligt.

"Hvis du bruger pander, der er for små til kogezonen, kan kogepladen slet ikke registrere dem, hvilket spilder energi og tid," siger eksperten også.

"Billigere kogegrej kan også blive skævt ved høj varme, hvilket giver ujævn madlavning og kan betyde, at det hurtigere skal udskiftes - og det øger dine langsigtede omkostninger. Ved at investere i holdbart, induktionskompatibelt kogegrej opnår du bedre ydeevne og sparer penge på længere sigt."

Anbefalet til dig