Ekspert afslører: Du har vasket dit sengetøj forkert hele livet

Af: Thea Andersen

|

10/08/2023

Bolig
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ekspert deler nu syv gode råd til, hvordan du vasker dit vasketøj korrekt.

Mest læste i dag

Det virker måske enkelt at vaske sine sengetøj. Man trækker det af sengen og smider dynebetrækket og pudebetrækket i vaskemaskinen. Men hvad nu hvis vi fortalte dig, at de fleste af os faktisk har vasket vores sengetøj forkert hele vores liv?

Dette påstås af en møbelekspert, som hævder, at udover at vi ikke vasker vores sengetøj ofte nok, så tager mange af os heller ikke tilstrækkelig hensyn til mængden af vaskemiddel og skyllemiddel, vi bruger – og det kan faktisk ødelægge vores sengetøj, skriver Mirror.

Ifølge Nic Shacklock, skulle vi alle vaske vores sengetøj én gang om ugen, og vi bør absolut aldrig putte det i tørretumbleren. Nic, fra Online Bedrooms, udtaler:

"Det kan måske lyde overraskende, men mange mennesker vasker faktisk deres sengetøj forkert. For det første vasker de ikke lagenerne nok. Vi sover i vores senge i omkring otte timer om natten, hvilket betyder, at vi tilbringer en masse tid der. Du ville ikke gå så lang tid uden at vaske dit tøj, og de samme regler gælder for dit sengetøj. Vi har samlet nogle tips for at hjælpe folk med at vaske deres sengetøj korrekt og undgå at ødelægge deres lagener."

Eksperten delte syv tips, som folk altid bør følge, hvis de vil have, at deres sengetøj altid føles blødt og hyggeligt, når de går i seng, og han påpegede, at blandt de vigtigste regler var ikke at bruge for meget vaskemiddel og også at være sparsom med skyllemidlet.

På trods af at produktet hævder at blødgøre dit tøj og sengetøj, kan for meget skyllemiddel efterlade en "voksagtig rest", der vil have den modsatte effekt.

Nic sagde også, at det var afgørende, at man tjekkede mærket på sit sengetøj, inden man vaskede det, da det måske har strenge temperaturanvisninger, der skal følges. Og tilsyneladende bør man heller aldrig putte sine lagener i tørretumbleren, selvom mærket siger, at det er i orden.

"Over tid får tørretumbleren dit sengetøj til at miste sin styrke og blødhed, hvilket vil påvirke fornemmelsen af lagenerne," forklarede han.

Ifølge eksperten bør sengetøjet altid vaskes for sig selv, og man bør altid knappe dynebetrækket, så pudebetrækkene ikke ender inde i det, når vaskemaskinen drejer dem rundt. Dette kan forhindre, at pudebetrækkene bliver ordentligt vasket, så det er vigtigt at forsøge at undgå, at de bliver væk inde i dynebetrækket.

Nics sidste tip handlede om, hvor ofte man bør vaske sine lagener.

"Flertallet af mennesker vasker deres sengetøj hver anden uge, men det er ikke nok. Vi sover otte timer om natten i vores seng, det er 56 timer i løbet af ugen i det samme sengetøj. Vi sveder alle sammen i løbet af natten, og dette kombineret med ophobningen af støvmider gør vores senge til en yngleplads for bakterier, hvilket er grunden til, at de bør vaskes én gang om ugen," sagde han.

Anbefalet til dig