Dyreste nogensinde: Lejlighedshandel i København slår prisrekord

14/9/21 07:31

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det danske boligmarked stortrives, og det gælder i høj grad også liebhaveriet, hvor pragtvillaer og luksuriøse lejligheder handles i et væk. Og netop et salg af den sidste slags; en eksklusiv ejerlejlighed i det attraktive område omkring Christianshavn og holmene i København har slået rekorden, som den dyreste lejlighedshandel i Danmark nogensinde. (*Boliga.dk har kendskab til og data for alle tinglyste bolighandler foretaget siden 1992, red.) Det skriver boligmediet Boliga.dk. Intet mindre end 30 millioner kroner er det rekorddyre hjem, som ligger på tredje sal i et nybyggeri på Strandgade tæt ved Operahuset, blevet solgt for - viser oplysninger fra tinglysningen.  Handlen bekræftes overfor Boliga.dk af ejendomsmægler Joachim Kiilerich Selnæs fra liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der har solgt lejligheden udenom det offentlige boligmarked: "Den er solgt i et diskret skuffesalg til en kunde fra vores netværk," siger han uden yderlige kommentarer til, hvem køberen er. For det svimlende beløb har den nye ejer overtaget nøglerne til en 238 kvadratmeter stor bolig fordelt på fem værelser. I kælderen er der parkering, og så ligger ejendommen i første række til havneløbet med udsigt til Nyhavn på den anden side - alt sammen til en skyhøj kvadratmeterpris på over 126.000 kroner.  Den kvadratmeterpris er noget over prisgennemsnittet i København K, der ellers er blandt landets absolut dyreste steder at investere i lejlighedskvadratmeter. Her er ejerlejlighederne i første halvår nemlig i gennemsnit solgt for 61.491 kroner pr. kvadratmeter. Endnu en rekord på vej? Den prominente lejlighedshandel, der indtil videre har kunnet prale af at være den dyreste i den danske boligmarkedshistorik, blev lukket sidste år lige inden årsskiftet.  Her blev en 264 kvadratmeter stor penthouselejlighed på 15. etage i prestigebyggeriet The Silo i Nordhavn ifølge Boliga.dks salgsdata solgt for intet mindre end 29 millioner kroner. Det er dog ikke sikkert, at den nye kæmpestore lejlighedshandel på Strandgade får lov til at beholde sin førsteplads. Lige nu er der nemlig flere ejerlejligheder på markedet, som koster mere end 30 millioner kroner. Den dyreste er en 227 kvadratmeter stor projektlejlighed i Tuborg Havnepark i liebhaverforstaden Hellerup, som kan blive din for 33 millioner kroner. Du kan se landets dyreste lejligheder her.     

Det danske boligmarked stortrives, og det gælder i høj grad også liebhaveriet, hvor pragtvillaer og luksuriøse lejligheder handles i et væk. Og netop et salg af den sidste slags; en eksklusiv ejerlejlighed i det attraktive område omkring Christianshavn og holmene i København har slået rekorden, som den dyreste lejlighedshandel i Danmark nogensinde. (*Boliga.dk har kendskab til og data for alle tinglyste bolighandler foretaget siden 1992, red.)

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Intet mindre end 30 millioner kroner er det rekorddyre hjem, som ligger på tredje sal i et nybyggeri på Strandgade tæt ved Operahuset, blevet solgt for - viser oplysninger fra tinglysningen. 

Handlen bekræftes overfor Boliga.dk af ejendomsmægler Joachim Kiilerich Selnæs fra liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der har solgt lejligheden udenom det offentlige boligmarked:

"Den er solgt i et diskret skuffesalg til en kunde fra vores netværk," siger han uden yderlige kommentarer til, hvem køberen er.

For det svimlende beløb har den nye ejer overtaget nøglerne til en 238 kvadratmeter stor bolig fordelt på fem værelser. I kælderen er der parkering, og så ligger ejendommen i første række til havneløbet med udsigt til Nyhavn på den anden side - alt sammen til en skyhøj kvadratmeterpris på over 126.000 kroner. 

Den kvadratmeterpris er noget over prisgennemsnittet i København K, der ellers er blandt landets absolut dyreste steder at investere i lejlighedskvadratmeter. Her er ejerlejlighederne i første halvår nemlig i gennemsnit solgt for 61.491 kroner pr. kvadratmeter.

Endnu en rekord på vej?

Den prominente lejlighedshandel, der indtil videre har kunnet prale af at være den dyreste i den danske boligmarkedshistorik, blev lukket sidste år lige inden årsskiftet. 

Her blev en 264 kvadratmeter stor penthouselejlighed på 15. etage i prestigebyggeriet The Silo i Nordhavn ifølge Boliga.dks salgsdata solgt for intet mindre end 29 millioner kroner.

Det er dog ikke sikkert, at den nye kæmpestore lejlighedshandel på Strandgade får lov til at beholde sin førsteplads. Lige nu er der nemlig flere ejerlejligheder på markedet, som koster mere end 30 millioner kroner. Den dyreste er en 227 kvadratmeter stor projektlejlighed i Tuborg Havnepark i liebhaverforstaden Hellerup, som kan blive din for 33 millioner kroner.

Du kan se landets dyreste lejligheder her