Ekspert: Sådan fjerner du kalk og brune striber i toilettet

Af: Thea Andersen

|

16/03/2024

Foto: Shutterstock.com
Træt af kalkaflejringer i toilettet? Her får du en eksperts gode råd til at fjerne dem.

Mest læste i dag

At rengøre toiletkummen er en opgave, som de færreste har lyst til at påtage sig.

Når forsøger at fjerne kalk og brune striber fra toiletkummen, kan det føles som om, man bruger alt for meget rå kraft, og man sidder tilbage med tanken om: 'Der må da være en nemmere måde?'

Kalkaflejringer i toilettet kan bygge sig op på blot få dage, især hvis man bor i et område med hårdt vand. Det ser ikke pænt ud, og selvom man måske selv kan overse det, vil ens gæster helt sikkert ikke gøre det.

Heldigvis har Chris Wootton, der er direktør i rengøringsfirmaet Poppies, delt sin "gyldne regel" for at fjerne striberne i toilettet - og det er både hurtigt og nemt.

"Den gyldne regel for at fjerne pletter i toiletkummen er at bruge ikke-alkaliske produkter. De fleste pletter i toiletkummen opstår i områder med hårdt vand, så det er vigtigt at huske, at blegemiddel ikke virker, og du bliver nødt til at bruge et syrebaseret produkt som kalkfjerner."

Han deler også, at blegemiddel faktisk ikke fjerner kalkaflejringerne, det får dem bare til at blive usynlige, så de "blender ind" med resten af toiletkummen, skriver Mirror.

Derfor kommer problemet altid tilbage efter brug af blegemiddel, fordi det aldrig rigtig forsvandt.

For at fjerne kalkaflejringer ordentligt foreslår Chris at bruge hvid eddike til at danne en naturlig rengøringsopløsning, der vil fjerne det i stedet for blot at skjule det.

"Den bedste måde at lave en kraftig syreopløsning på er ved at bruge hvid eddike. Hæld en halv kop natron i og omkring toiletkummen og lad det sidde i mindst 15 minutter. Påfør derefter hvid eddike over natronen," fortæller han og uddyber:

"Dette skaber en boblende reaktion, der aktiverer syren og kan nedbryde selv de mest genstridige ophobninger af kalk. Efter cirka 10 minutter skal du skrubbe toiletkummen grundigt med en skuresvamp."

Anbefalet til dig