Guide: Den nemme vej til en lejlighed i Aalborg

Af: Helge Rahbek

|

05/01/2018

Bolig
Foto: Shutterstock.com
Som tilflytter til Aalborg er det rart med lidt hjælp til boligsøgningen. Boligportalerne giver dig adgang til en bred vifte af lejemål fra flere forskellige udlejere, og du kan koncentrere din søgning udelukkende om boliger, der tilfredsstiller dine behov.

Lige nu læser andre også

Jagten på en lejebolig kan være meget kompliceret, hvis du selv skal forsøge at danne dig et overblik over det utal af udlejere, som er at finde på markedet for lejeboliger.

I Aalborg bliver udfordringen ikke gjort mindre af, at det er en stor by med mange forskellige boligmuligheder.

Boligportalerne kommer i dette tilfælde som din store frelser. Her samles lejemål fra flere forskellige udlejere på ét og samme sted, og det bliver på den måde langt mere overskueligt at tilgå processen med at finde en lejebolig i Aalborg.

Lav en lynhurtig sortering af lejeboligerne

En boligportal som Husvild lader dig sortere i lejemålene på baggrund af nogle væsentlige kriterier. Det gælder postnummer/område, boligtype (hus, lejlighed eller værelse), huslejepris og antal værelser. Den vej rundt får du hurtigt snævret din søgning ind til benet af, hvad du rent faktisk leder efter i din kommende lejebolig.

Boligannoncerne er forsynet med alle de informationer og specifikationer, som du også kender fra almindelige udlejeres hjemmesider, så du får et grundigt og tilbundsgående indblik i, hvorvidt et lejemål er noget for dig, inden du vælger at reagere på det.

Samme slags portal er også tilgængelig for kollegieværelser over hele landet, hvor du på samme vis kan vælge og vrage mellem værelserne, alt efter hvilke krav og forventninger du har dertil.

Få notifikationer om nye lejemål

På langt de fleste boligportaler er det muligt at tilmelde sig en notifikationsservice, så du bliver gjort opmærksom på nye lejemål, idet de bliver slået op. Ligesom med den generelle søgning lader den automatiserede boligagent sig også afgrænse. Du får altså kun besked, i tilfælde af at det opslåede lejemål matcher de kriterier, du har opstillet på forhånd.

Leder du for eksempel efter en lejlighed i Aalborg med tre værelser til en huslejepris på maksimum 8.000 kroner, får du først en mail, når et sådant lejemål er aktuelt.

Derfra gælder det selvfølgelig om at reagere hurtigt på opslaget, fordi mange andre også vil være interesserede i boligen. Husk på, at boligportalerne efterhånden er blevet rigtig populære platforme til lejlighedssøgning blandt mange danskere, så mange nysgerrige øjne vil helt sikkert være rettet mod de lejemål, der bliver slået op.

Bestil en babysitter under flytningen

Ligesom med så meget andet er der selvfølgelig også hjælp at hente, når flytningen står for døren, og det ikke lige er så praktisk at have ungerne med sig rundt på turene frem og tilbage.

Du kan eksempelvis booke en babysitter gennem MinBabysitter, hvor du helt selv bestemmer, hvem af emnerne det skal være, og i hvilket tidsrum pasningen skal foregå.

Vi har været generøse med de gode råd til boligsøgningen i denne artikel, så nu håber vi virkelig, at din jagt på den perfekte lejebolig i Aalborg bærer frugt.

Anbefalet til dig