Her er strømmen næsten gratis i eftermiddag

23/01/2024

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Den ene del af landet får næsten gratis strøm i eftermiddag.

Mest læste i dag

Herhjemme holder mange danskere øje med dagsprisen på strøm, når de skal beslutte, hvornår de skal vaske tøj, lave mad og lignende for at spare flest mulig penge.

Generelt er det en god idé at bruge strøm, når vinden blæser, eller solen skinner, da vi i Danmark har mange vindmøller og solceller. I dag og de kommende dage er det således oplagt at bruge strøm, da den kraftige vind sender elpriserne i bund.

Vest for Storebælt ligger elpriserne gennem det meste af dagen mellem 55 og 64 øre pr. kilowatttime, ifølge tal fra Elberegner.dk. Først sent på aftenen, mere specifikt efter klokken 21, falder prisen til under en halv krone.

Billigst bliver det, når vi rammer klokken 23 og frem til midnat. Her vil strømmen blot koste 31 øre. Desværre så er der jo også det, der hedder moms og afgifter, og det betyder, at den reelle pris pr. kWh bliver omkring de 1.44 kroner.

Anderledes ser det dog ud øst for Storebælt, hvor strømmen næsten er gratis i eftermiddag mellem klokken 13 og 16. Her ligger elpriserne mellem 25 og 40 øre pr. kilowatttime.

Strømmen øst for Storebælt vil ligeledes falde i aften. 

Du kan se elpriserne time for time herunder.

Foto: Elberegner.dk

Anbefalet til dig