Her kan du købe et hus for 65.000 kroner

27/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Danmarks billigste hus koster 65.000 kroner. Foto: Shutterstock.
De fleste tilbudshungrende forbrugere kan nok godt blive enige om, at rabatter på den anden side af 50 procent begynder at ligne det, man kalder for et “godt tilbud”.

Mest læste i dag

En halvering i prisen kan dog ikke gøre det for Danmarks p.t. billigste udbudte villa: Huset, der ligger på Sydals, har nemlig netop nået en samlet prisnedjustering på 78 procent. 

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Det betyder, at hvis du kan støve 65.000 kroner op, så kan du købe det 81 kvadratmeter store bindingsværkshus fra 1791, der ligger i den lille landsby Skovby, og som i salgsopstillingen beskrives som et håndværkertilbud.

Billigt i billigt område

For hver af de 81 kvadratmeter i huset på det sydlige Als skal du betale lige omkring 800 kroner - hvilket er langt under, hvad de andre huse i området er til salg for. Det viser tal fra Boliga.dk.

I Sønderborg Kommune, hvor huset ligger, koster en huskvadratmeter for øjeblikket 8.100 kroner. Det svarer til, at et hus på 80 kvadratmeter -som det i Skovby - normalt ville koste omkring 648.000 kroner i grænsekommunen.

Selvom det er en pæn bid under landsgennemsnittet, er det dog ikke her, at man finder landets absolut billigeste gennemsnitlige udbudskvadratmeterpriser.

Mest for pengene får du nemlig i Lolland Kommune, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger på omkring 5.700 kroner  for de udbudte villaer. Her betyder prisen, at du vil få 80 kvadratmeter hus for 456.000 kroner - hvis vi følger samme regnestykke som før.

For sammenligningens skyld koster det samme antal kvadratmeter over 4,6 millioner kroner i Gentofte Kommune, der med en gennemsnitlig udbudskvadratmeterpris på over 57.900 kroner, har landets højeste priser.

Se Danmarks billigste hus her

 

Anbefalet til dig