Mange begår denne fejl: Kan ødelægge din tørretumbler

Af: Thea Andersen

|

31/07/2023

Bolig
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
For meget af det kan ødelægge din tørretumbler.

Mest læste i dag

Nutidens vaskemaskiner bruger mindre vand, hvilket kan skabe problemer med at skylle store mængder sæbe væk fra vasketøjet. Dette kan medføre, at usynlige sæberester bliver siddende i tøjet, og hvis dette vasketøj tørres i tørretumbleren, kan problemet overføres til tørretumbleren.

Det advarer eksperter ifølge norske DinSide.

Sæbe- og/eller skyllemiddelrester på vasketøjet kan danne en belægning i tørretumbleren, som klæber sig til fnug fra det tørrede tøj. Over tid kan denne opbygning tilstoppe tørretumblerens system og medføre, at vasketøjet ikke tørrer ordentligt.

Ifølge Mette Ertel fra Husholdningsapparater AS bliver tørretumbleren også mere brandfarlig, jo mere fnug der ophobes.

Kristian Magnussen, der arbejder sammen med Mette Ertel, tilføjer, at tilstoppede komponenter og filtre i tørretumbleren belaster driftskomponenter, der skaber luft og varme, hvilket fører til et højere energiforbrug og reducerer tørretumblerens levetid.

Dette kan undgås ved at bruge den "korrekte doseringsmængde", bekræfter Monica Iren Fasting fra Power.

"Både vaskemiddel og skyllemiddel er noget, vi ser, at de fleste bruger alt for meget per vask. Men følger man den anbefalede doseringsmængde, der står på emballagen, vil man skåne både vasketøjet og vaskemaskinen og tørretumbleren for slid."

Doseringen er ikke kompliceret, og en måleske giver god kontrol over mængden af pulver eller flydende vaskemiddel, der hældes i sæbeskuffen. Nogle moderne vaskemaskiner har endda et automatisk doseringssystem, der yderligere forenkler processen.

Mette Ertel forklarer, at denne funktion "aflæser" hvor snavset vasketøjet er og doserer derefter automatisk.

Flere vigtige tips

Kristian Magnussen præsenterer også flere vigtige tips til pleje af tørretumbleren.

  • Undgå overfyldning: Fyld ikke tørretumbleren med mere vådt vasketøj end det anbefalede maksimum.

  • Undgå forkert placering: Opbevar tørretumbleren i et luftigt og tørt rum med normal omgivelsestemperatur.

  • Undgå ujævnt underlag: Det er vigtigt, at maskinen står i vater, og står den oven på en vaskemaskine, er det tilrådeligt at have en form for vibrationsdæmper ind imellem, så den står stabilt.

Anbefalet til dig