Nykredit med trist nyt til disse boligejere: Ondt på pengepungen

17/01/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Disse boligejere skal gøre sig klar på en lavere boligværdi, forudser Nykredit.

Mest læste i dag

Det nye år har bragt optimisme til boligejere over hele Danmark, men ifølge Nykredits seneste prognose kan ejerlejlighedsejere i København se frem til en udfordrende tid i 2024.

Det skriver B.T.

Mens prognosen forudsiger en generel stigning i boligpriserne på 2,4 pct. i det kommende år, tegner billedet sig anderledes for ejerlejligheder i København.

Indførelsen af den nye boligskattereform ved årsskiftet har sat sit præg på markedet, og Nykredit forventer en nedgang i priserne på ejerlejligheder i hovedstaden med næsten 4 pct. i løbet af året.

Efterspørgslen på lejligheder i København steg markant ved udgangen af sidste år, da købere ønskede at sikre sig skatterabatter inden reformens fulde indtræden. Dette har ført til, at priserne steg, men Nykredit advarer om, at dette måske ikke vil være nok til at afbøde de kommende udfordringer.

Selvom 4 pct. kan synes beskedent, understreger Nykredit at dette er et gennemsnit, og nogle lejligheder kan opleve større prisfald, især dem, der står over for betydelige skattestigninger. Prognosen antyder også, at de mest påvirkede boliger muligvis vil have svært ved at blive handlet.

"Boligbyrden er høj, og samtidig står mange boligejere fortsat over for en rentetilpasning med større rentebetalinger til følge. I kobling med højere boligskatter kan dette føre til større prisfald end antaget," lyder det fra Nykredit.

Selvom Københavns boligmarked tidligere har vist sig at være robust, advarer Nykredit om, at der er en betydelig risiko for, at markedet kan reagere mere negativt end forudset. Det høje boligbyrde og kommende rentetilpasninger kan være med til at forstærke udfordringerne for ejerlejlighedsejere i hovedstaden.

Nykredit forventer dog, at færre ejerlejligheder vil blive handlet, især dem med betydelige skattestigninger. Disse boliger forventes ikke at dominere de faktiske handelspriser på markedet.

Generelt set forventer Nykredit, at ejerlejlighedspriserne vil falde med 2,5 pct. på landsplan i løbet af 2024. Udsigten for ejerlejlighedsejere i København i det kommende år er derfor præget af usikkerhed og potentielle udfordringer på grund af boligskattereformen.

Anbefalet til dig