Sådan slipper du nemt af med skimmelsvamp på badeværelset for altid

Af: Thea Andersen

|

20/09/2023

Bolig
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Med dette trick behøver du ikke længere bekymre dig om problemer med skimmelsvamp igen.

Lige nu læser andre også

Fugemasse af silikone er den gummiagtige hvide eller gennemsigtige fuge, som du ofte finder, hvor håndvasken, badekarret og brusenichen møder en væg med fliser. Fugen forhindrer, at der trænger vand ind bagved.

Det kan dog over tid føre til skimmelsvamp.

At fjerne skimmelsvamp fra dine silikonefuger kan være et sandt mareridt, men en ekspert hævder, at der er et simpelt trick, du kan bruge for at fjerne skimmelsvamp på kun "to minutter", og du behøver ikke engang at skrubbe det.

Desuden vil dette trick også forhindre skimmelsvampen i at vende tilbage, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om problemer med skimmelsvamp igen, skriver Mirror.

Olivia Young, en rengøringsekspert og forsker i produktudvikling hos Astonish, fortalte Express:

"Silikonefugemassens gummiagtige konsistens, kombineret med det fugtige og varme miljø på et badeværelse, er simpelthen en yngleplads for skimmelsvamp. Selvom det ikke er noget, du vil have derinde, er det en almindelig forekomst i millioner af husholdninger," sagde hun og tilføjede:

"Når det kommer til skimmelsvamp, er der ingen tid at spilde - du skal handle hurtigt. Begynd med at fjerne det, så snart du ser det, for at forhindre, at problemet bliver værre."

Eksperten hævdede, at nøglen til at fjerne skimmelsvamp fra silikonefugemassen "hurtigt og effektivt" er at bruge et specialiseret rengøringsmiddel, såsom Astonish Mould & Mildew Blaster, der ikke kræver nogen skrubning og kun tager få minutter at tørre alle spor af skimmelsvamp væk.

Produktet kan blandt andet købes på Luxplus.dk for 39.95 kroner.

"Et par sprøjt af Mould & Mildew Blaster vil fjerne skimmelsvamp på få minutter. Bare spray, lad det sidde i to til tre minutter, og tør derefter rent uden at skulle skrubbe," sagde Olivia.

Hun fortalte desuden også, at fordi produktet er lavet med en aktiv formel, vil det "forhindre tilbagevenden af ​​skimmelsvamp" i måneder.

Astonish Mould & Mildew Blaster er tidligere blevet rost af rengøringsentusiaster for dets evne til at fjerne skimmelsvamp, hvilket kan være et stort problem for husstande på denne tid af året, når vejret bliver koldere.

Hvis du foretrækker en mere naturlig tilgang til rengøring af din fugemasse, kan du også prøve at bruge natron, som er en favorit hos mange rengøringsentusiaster og koster næsten ingenting. For at bruge det skal du blot blande det med lidt vand for at danne en tyk pasta.

Derefter skal du sprede pastaen på det skimmelbefængte område og lade det sidde i et stykke tid, før du bruger en gammel tandbørste til at skrubbe skimmelsvampen væk.

Afslut ved at skylle området med rent vand.

Anbefalet til dig