Uundværligt tip: Sådan undgår du edderkopper i hjemmet

25/08/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er det sæson for edderkopper i de danske hjem - men faktisk kan du undgå, at de ubudne gæster flytter ind.

Mest læste i dag

Har du lagt mærke til det?

Det er blevet den tid igen. Hvis du i løbet af den seneste tid har opdaget et par store edderkopper i dit hjem, så er der en ganske god grund. 

August og september er nemlig den tid, hvor hannerne skal på jagt efter deres modpart, så de kan mage. Derfor vil de bevæge sig ind i de danske hjem, hvor de typisk vil lede efter tørre og varme steder. 

Det kan du læse meget mere om i denne artikel:

Men er du ikke vild med tanken om, at edderkopperne hygger sig i dit hjem, så er der faktisk råd at hente.

Internettet er fyldt med tips og tricks, som kan holde dem på afstand. Herunder får du tre gode råd:

Hjemmelavet spray 

Eftersigende skulle edderkopper ikke være vilde med duften af pebermynten. Mad & Bolig anbefaler, at man laver sin egen spray, der holder edderkopperne udenfor hjemmets vægge.

Du skal bruge en sprayflaske, 3 dråber opvaskemiddel, 7 dråber pebermynteolie,5 dråber eddike og varmt vand fra vandhanen.

Alle ingredienserne kommes i sprayflasken, skru låget på og ryst grundigt. Herefter skal der blot sprayes rundt om i hjemmet på de steder, hvor edderkopperne oftest finder vej til. 

Citron på overflader

Ifølge Newsner kan citron også være et våben i kampen mod edderkopperne. De hader nemlig citron. Ved at gnide lidt citronsaft på overflader, hvor edderkopperne samler sig, kan man holder dem væk.

 

Find støvsugeren frem

Husedderkoppen har parringstid i maj-juni, og efterfølgende lægger hun-edderkoppen æg i et spind. I parringstiden er det en god ide at finde støvsugeren frem, skriver Samvirke. Ved at støvsuge grundigt i hjørner og under loftet i den periode, kan mængden af edderkopper mindskes.

                 

Anbefalet til dig