Få ved det: Disse 5 hunderacer bliver oftest syge

Af: Liva Høyberg

|

17/04/2024

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når en hund er syg eller i værste fald skal aflives, kan det være lige så hjerteskærende for en ejer som at have et sygt barn.

Mest læste i dag

Hunden betragtes ofte som menneskets bedste ven og er en integreret del af mange familier.

Når en hund er syg eller i værste fald skal aflives, kan det være lige så hjerteskærende for en ejer som at have et sygt barn.

Desværre kan dyrlægebesøg hurtigt blive en bekostelig affære, og nogle hunderacer er mere tilbøjelige til sundhedsproblemer end andre.

Hvis du ønsker en sund hund med færre risici for dyre dyrlægebesøg, bør du overveje at undgå disse fem hunderacer:

Puddel
Pudler har generelt en lang forventet levetid, men de er udsatte for en række øjenproblemer, herunder grå stær, progressiv nethinderegression og unormal vækst af øjenvipper, hvilket kan resultere i blindhed.

Derudover er pudler også disponerede for epilepsi og en degenerativ knoglesygdom, som potentielt kan føre til, at hunden bliver immobil.

Rottweiler
Rottweilere er udsatte for en række helbredsproblemer, som ejere bør være særligt opmærksomme på. Disse omfatter knoglekræft, immunsystemets lidelser, maveudvidelse, albuedysplasi og ledproblemer.

Derudover kan rottweilere lide af hypothyroidisme, en tilstand hvor skjoldbruskkirtlen ikke producerer tilstrækkeligt med hormoner, hvilket kan have en markant indvirkning på hundens kognitive funktioner.

Labrador Retriever
Labradorer har generelt ikke en særlig lang levetid og kan i løbet af deres liv udvikle en række sundhedsproblemer.

Disse omfatter kræft, forskellige knoglelidelser, dysplasi i hofter, albuer og skuldre, muskelsvind, diabetes, retinal atrofi og grå stær. Det er værd at bemærke, at muskelsvind er mere almindeligt hos hanner end hos hunner. Symptomer som stivhed, gangbesvær, hævet tunge og overdreven savlen kan forekomme.

Disse symptomer er relateret til dystrophin, et protein der er afgørende for at opretholde sunde muskelmembraner.

Newfoundland hund
Disse store hunderacer kan være modtagelige for en række helbredsmæssige problemer, herunder hofte dysplasi, epilepsi, grå stær, og en arvelig blodkoagulationslidelse kendt som von Willebrands sygdom.

Denne sygdom kan forårsage alvorlig blødning, som potentielt kan være dødelig, ofte udløst af kirurgi eller traumer.

Desuden er disse hunde tilbøjelige til at udvikle hjerteproblemer, hvilket er en almindelig komplikation forbundet med deres store størrelse.

Basset hund
Bassets er ofte udsatte for gastrisk torsion, også kendt som volvulus, hvor maven udvider sig og drejer. Uden behandling kan dette tilstand føre til døden. Derudover kan bassets opleve andre helbredsproblemer såsom deformiteter af øjenlåg og øjenvipper, øreinfektioner, blodpropper og grøn stær.

Grøn stær er en særligt alvorlig øjensygdom, der kan medføre øjeblikkeligt og permanent synstab.

Det skriver Zig.it

Anbefalet til dig