Høfeber er en helt almindelig form for allergi, der forårsager nysen, hoste og kløende øjne. Ifølge det britiske National Health Services er symptomerne typisk værst fra slutningen af marts til september. Det gælder især, når det er varmt, fugtigt og blæsende.
Men det viser sig, at det ikke kun er et problem for mennesker, da hunde faktisk også kan få symptomer på høfeber. Mens vi kan lindre vores symptomer med solbriller, medicin eller vaseline ved næsen, er det ikke lige så enkelt for hunde.
Det er vigtigt aldrig at give hunde medicin mod høfeber, der er lavet til mennesker, herunder antihistaminer. Men der er heldigvis ting, du kan gøre for at hjælpe din elskede hun i denne situation.
Symptomer på høfeber hos hunde
The Pet Health Club har delt en video på det sociale medie TikTok med en række tegn på, at din hund måske har høfeber. Symptomerne omfatter:
Røde, rindende øjne (nogle gange med udflåd)
Øreinfektioner (hyppig rysten med hovedet eller kradsen)
Overdreven slikken (især på poter og ben)
Kløende hud (kradsen, slikken eller bid i huden)
"Ligesom os kan hunde få høfeber og andre allergier. Her er nogle tegn, du skal holde øje med. Hvis du er bekymret for din hund, så book en tid hos dyrlægen," står der i teksten under videoen.
Sådan behandler du høfeber hos hunde
Velgørenhedsorganisationen Woodgreen har delt råd på deres hjemmeside om, hvordan man behandler høfeber hos hunde. Det er vigtigt altid at tale med en dyrlæge, hvis din hund har symptomer. De kan fastslå årsagen og stille en korrekt diagnose - herunder ordinere den rette medicin.
Dyrlægen kan også anbefale lokal behandling, hvilket for eksempel kan være i form af medicinsk shampoo, øjendråber, næsespray, antihistaminer til kæledyr (ikke mennesker) eller en indsprøjtning.
Men det er vigtigt at tale med en fagperson, da andre allergier - som loppebid eller skimmelsvamp - kan give lignende symptomer. Herunder finder du en række ting du selv kan gøre, hvis du mistænker høfeber hos din hund:
Vask hundens seng og tæpper regelmæssigt ved 60 grader
Tør hundens pels og poter af efter gåture
Bad og soignér hunden jævnligt
Undgå græsarealer, når pollentallet er højt
Ved mistanke er det altid bedst at søge professionel vejledning, så din hund får den rette behandling. Derfor er det meget vigtigt, at du ikke tøver med at tage kontakt til en dyrlæge, såfremt din hund udviser et eller flere af de førnævnte symptomer.