Og her skulle man tro, at det eneste man kan finde på de danske strande, er vandmænd og Mærsk-containere.
I det, der kan beskrives som et usædvanligt naturfænomen, har en havskildpadde fra de varmere vande fundet vej til de kølige kyster ved Slettestrand i Nordjylland.
Denne opdagelse, som skete den 23. december, har skabt røre og fascination hos både lokale og videnskabsfolk.
Fundet blev gjort af en mor, Mette og hendes søn, Vilfred, der var ude på en spadseretur langs stranden efter stormen "Pia".
Til deres overraskelse stødte de på en død havskildpadde - et syn, der er alt andet end almindeligt på danske breddegrader.
Skildpadden, som nu er bekræftet til at være en "uægte karette" af Nordsøen Oceanarium, repræsenterer et sjældent og betydeligt fund.
"Hvor skildpadden kommer fra, ved vi ikke med sikkerhed. Men det mest sandsynlige er, at den er drevet med Golfstrømmen hele vejen fra USA's østkyst og er skyllet i land under stormen," forklarer Nordsøen Oceanarium om den lange og sandsynligvis udmattende rejse, havskildpadden har foretaget.
Det understreges videre af oceanariet, "Det hænder, at arten skyller i land på de britiske øer, og enkelte dyr svømmer hele vejen nord om Skotland og ind i Nordsøen, hvor de kan ende på danske strande."
Den uægte karette, som normalt forekommer i tropiske og subtropiske dele af verdenshavene, kan nå imponerende størrelser, med en skjoldlængde på 1,1 meter og en vægt på op til 135 kilo. I ekstraordinære tilfælde kan den endda blive mere end to meter lang og veje over 500 kilo.
Dog var det unge dyr, der blev fundet i Nordjylland, kun omkring 30 centimeter langt, hvilket indikerer, at det stadig havde meget af sit liv foran sig.
Dette er sjette gang siden 1971, at en havskildpadde af arten "uægte karette" gør sin entre i danske farvande.
Den døde skildpadde er blevet overdraget til Statens Naturhistoriske Museum, hvor forskere håber at kunne indsamle genetisk information, der kan kaste lys over dyrets nøjagtige oprindelse.