Spar penge med kreditvurdering af dine samarbejdspartnere

26/03/2020

Kasper

Mange virksomheder har oplevet at miste penge som resultat af aftaler med dårlige betalere eller endda konkursramte samarbejdspartnere.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

En forkert kreditvurdering af en virksomhed, en kunde eller en samarbejdspartner kan føre til store omkostninger i forbindelse med inkassosager, og i sidste ende kan det medføre store tab på bundlinjen. Fejl i kreditvurderinger kan dog forebygges, og både kredittab og lange inkassosager kan undgås, med en aktuel og opdateret indsigt i værdifuld økonomisk viden om dine kunder og leverandører.

Som lån- eller kreditgiver bør du foretage en grundig kreditvurdering af en potentiel samarbejdspartner, inden du indgår en aftale. For at danne det bedst mulige overblik over nuværende eller potentielle samarbejdspartneres kreditstatus, vil en kreditvurdering indeholde information omkring samarbejdspartnerens økonomiske situation. Dette vil typisk være blandt andet kreditrapporter, regnskaber, nøgletal, kreditrating, betalingsanmærkninger og sandsynligheden for, at personen eller virksomheden vil være i stand til at betale beløbet tilbage.

Det kan virke både uoverskueligt og enormt tidskrævende at skulle indsamle al denne information, men der findes heldigvis en let og håndgribelig måde hvorpå, du kan forebygge og håndtere udfordringen. Bisnode, som er en af de førende data- og analysevirksomheder i Europa, tilbyder nemlig en samlet løsning i et kvalitetssikret kreditvurderingssystem. Med adgang til Bisnodes kreditvurderingsløsning får du ikke kun et vigtigt og værdifuldt indblik i dine potentielle samarbejdspartneres økonomiske situation, men du får også mulighed for at monitorere og danne dig et overblik over din portefølje af nuværende kunder og leverandører.

Ved at bruge denne løsning, kan du lave kreditvurderinger af virksomheder, og du får adgang til en lang række forskellige datakilder på tværs af landegrænser samlet i et kvalitetssikret kreditvurderingssystem. I løsningen kan du se en kreditrating på alle virksomheder i Norden baseret på Nordens mest anerkendte rating model, som både er nem at bruge og kan spare dig dyrebar tid i forbindelse med din kreditvurdering. Det er vigtigt at skabe balance mellem tryghed som virksomhed, risikoen for at indgå aftaler med dårlige betalere og det tidsmæssige forbrug i forbindelse med at lave kreditvurderinger. For at danne tryghed omkring jeres fremtidige kreditvurderinger og danne grundlag for, at I kan træffe de rigtige beslutninger, er Bisnodes kreditvurdering udviklet ud fra en rating model med konstant høj kvalitetssikring – også under varierede konjunkturer. Med en løsning til kreditvurdering fra Bisnode får du altså de bedste muligheder for at vurdere dine samarbejdspartneres betalingsevne og kreditværdighed og undgå tab på dårlige betalere.

Skal du indgå en aftale med en potentiel samarbejdspartner, men er du usikker på virksomheden eller vedkommendes betalingsevne, kan du altså spare både tid og penge på bundlinjen ved at benytte dig af Bisnodes løsning til kreditvurdering. Du kan læse mere om, hvordan du kan forbedre din kreditvurdering med Bisnodes rating model på Bisnodes website ved at klikke her.

Anbefalet til dig

Prismatch mod Rema 1000 giver pote: Har øget omsætningen til 2,51 milliarder Nemlig er tilbage i vækst, og virksomheden har i det netop afsluttede finansår 2022/23 øget omsætningen til 2,51 mia. kr., hvilket er en stigning på 30 mio. kr. i forhold til sidste finansår. Omsætningsvæksten på helåret blev sikret i finansårets sidste fem måneder fra marts til juli med en gennemsnitlig vækst på 20%. En tendens der er fortsat ind i det nye finansår 2023/24, der startede i august 2023 og derfor tegner godt for dette år.