Danskere bruger hver dag et væld af teknologiske apparater, når der hver dag streamer film, laver hjemmearbejde, lektier eller gamer. Og det kræver både god tilslutning til strøm og internettet. Men i Danmark er der 1 million husstande, som ikke er klar over, at der ligger en fantastiske mulighed lige foran indkørslen.
I en ny indsats for at øge bevidstheden om fibernettets tilgængelighed, har Fiberalliancen, Danmarks førende branchefællesskab for fibernetselskaber, iværksat en oplysningskampagne. Målet er at informere danskerne om, at de hurtigt og let kan få adgang til et af verdens mest avancerede digitale infrastrukturer, lige uden for deres egen havelåge.
Selvom over en million danske husstande allerede nyder godt af fibernettets hurtige og stabile forbindelse, ligger der stadig en betydelig mulighed uudnyttet. "Der er stadig én million husstande med fibernet lige ved døren, som endnu ikke har udnyttet denne ressource," udtaler Lars Peter Christiansen, formand for Fiberalliancen og administrerende direktør for Thy-Mors Energi.
Christiansen understreger, at mange forbrugere simpelthen ikke er opmærksomme på fibernettets tilstedeværelse, da det, modsat synlige mobiltelefonmaster, er diskret gravet ned. "Vores mål er at oplyse og motivere flere til at tilslutte sig fibernettet og drage fordel af dets kapacitet," siger han.
Som et led i kampagnen har Fiberalliancen lanceret et initiativ på deres hjemmeside, hvor forbrugere kan indtaste deres adresse og tjekke muligheden for at tilslutte sig fibernettet. Oplysningerne på hjemmesiden, www.fiberalliancen.dk/fåfiber, stammer primært fra de åbne brugergrænseflader fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.
Kampagnen, der drives af det kreative kommunikationsbureau Bright, vil køre i februar og marts, både online og i trykte medier. Målet er at nå ud til så mange potentielle brugere som muligt og dermed sikre, at fibernettets fulde potentiale udnyttes. "Fibernettet er ikke bare en fremtidssikker teknologi, det er her og nu, og klar til at styrke Danmarks digitale infrastruktur," slutter Christiansen.