Her er der mange penge at spare: Dette er den bedste temperaturer til køleskabet

Foto: Shutterstock
Ved at ændre køleskabets temperatur kan du spare masser af penge.

Mest læste i dag

Vaskemaskinen, opvaskemaskinen og tørretumbleren. Det er de maskiner i vores hjem, der sluger allermest strøm.

Dog glemmer flere køleskabet i den sammenhæng, men det bør man ikke - for det koster dig også mange penge hver måned.

Eksperter har nu delt deres bedste tips til, hvordan man gør dette apparat 'mere energieffektivt', så husholdninger kan spare så meget, som de kan på energiregningen.

Det skriver Express.

Køleskabet er et af de hårdest arbejdende apparater i hjemmet, så det vil gavne både din bankkonto og miljøet, hvis det fungerer effektivt.

Selvom helt nye køleskabe, med den nyeste energieffektive teknologi er smartest, kan det være en stor udgift at skulle skifte køleskab, hver gang teknologien udvikler sig.

Derfor er det nyttigt at kende nogen af de nemme tricks til, hvordan man optimere sit køleskabs energiforbrug, uanset alderen på det. 

Indstil dit køleskab til den rigtige temperatur

Først og fremmest skal en ting lige slås fast. Jo højere tal den kontakt i køleskabet står på, jo koldere er det. 

Der er nogen der misvisende tror at tallet betyder antallet af grader i køleskabet og det er ukorrekt. 

Det er meget normalt at indstille sit køleskab til et sted mellem fire og fem, hvor fem vil være det koldeste. 

Millie Hurst, der er ekspert på området deler nu den ideelle temperatur for dit køleskab. 

Hun sagde:

"Den ideelle temperatur for et køleskab afhænger af, hvor meget mad der er derinde. Men køkkeneksperternes konsensus er at indstille det til mellem tre og fem grader Celsius i henhold til producentens retningslinjer for at forhindre mad i at rådne og for at hjælpe med at maksimere dens næringsstoffer.

Brug et termometer

Det kan dog være svært at vide, hvor koldt ens køleskab er. Nogle har et indbygget termometer, men hvis dit ikke har det er der hjælp at hente: 

"Hvis du er bekymret for, hvor nøjagtig dit køleskabs temperatur er, kan du placere et termometer i en skål med vand og sætte det i køleskabet natten over. Eller mål dit køleskabs temperatur ved hjælp af et køleskabstermometer, såsom et batteridrevet, som du kan hænge på en hylde. På denne måde kan du overvåge ændringer i temperatur over en 24-timers periode, især når du lader køleskabsdøren stå åben," fortæller eksperten 

-18 grader

Og hun er ikke ene om at pege på en temperatur mellem tre og fem grader.

Thomas Owens, ekspert hos ADK Kooling, en virksomhed, der er specialiseret i husholdnings- og erhvervskøle- og klimaanlæg, var enig i, at køleskabe skulle indstilles til tre til fem grader.

Han sagde:

"Husejere tror måske, at deres køleskab simpelthen er koldt, men subtile forskelle i temperaturen, ligesom klimaanlæg, kan gøre en stor forskel for en energiregning. Den optimale temperatur for et køleskab er mellem tre og fem grader celsius. Frysere skal indstilles til -18 grader."

Anbefalet til dig