Juni står for døren og markerer den officielle start på sommeren.
Denne måned betyder også en forandring i udvalget af råvarer, der kan fås i butikkerne.
Danske sommergrøntsager og frugter, som nu er i sæson, smager fantastisk og har faktisk mange fordele.
Det skriver Meyer
Der er mange grunde til at spise efter råvarer, der er i sæson.
Nedenfor har vi listet nogle af de fordele op der er ved at spise efter sæsonen:
Smager bedre:
Råvarer, der er i sæson, smager ofte bedre og mere intensivt. Tag for eksempel jordbær: Det kan være en kedelig omgang at spise et vandet jordbær uden smag, men omvendt kan det være en fantastisk oplevelse at nyde et rødt, sødt og saftigt jordbær.
Det er billigere:
Danske råvarer i sæson er ofte billigere. Dette skyldes, at de råvarer, vi selv kan dyrke herhjemme i Danmark, ikke skal importeres, og derfor "spares denne udgift".
Friskere grønt og frugt:
Frugter og grøntsager, der høstes i eller omkring juni, er modne og derfor rige på næringsstoffer.
Du spiser mere varieret:
Du har nok hørt at det er vigtigt at spise varieret kost. Ved at spise efter de råvarer, der er i sæson, sikrer du, at du spiser sundt og varieret. Dette skyldes at der er stor forskel på sæsonerne og hvilke planter der kan gro hvornår.
Du har klimaet for øje:
Ved at spise de lokale råvarer, vi selv kan dyrke herhjemme i Danmark, undgår man at skulle importere råvarer udefra. Derfor sætter det et mindre CO2-aftrykk.
Nedenfor ses en liste af råvarer der er i sæson i juni:
blomkål
asparges
fjordreje
fennikel
glaskål
hyldeblomst
jordbær
kartoffel
makrel
mynte
løg
rabarber
løvstikke
persille
rosenblade
sild
peberrod
Så skal du ud og handle, så kig efter ovenstående vare. Du vil opdage at det både bliver billigere at handle ind, og aftensmaden smager bedre end nogensinde.