Derfor bør du altid efterlade en skefuld sukker i haven, når det er varmt

12/08/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Du bør altid efterlade en skefuld sukker i din have, hvis det er varmt. Det er en lille ting, der kan gøre en stor forskel.

Mest læste i dag

Mary Poppins har tidligere hyldet det faktum, at man bør gøre det til en vane at efterlade en skefuld sukker i haven, når det er varmt. Og nu har David Attenborough også meldt sig ind i koret.

Det skyldes, at det er en lille ting, som kan ende med at gøre stor gavn. Når det er varmt, bør man derfor forsøge at efterlade en skefuld sukker i haven i det varme vejr.

Det kan naturligvis lyde bizart, at man skal gøre dette. Faktisk kan det nærmest virke ubehjælpsomt, da sukker tiltrækker myrer og hvepse. Da de færreste har lyst til at have dette i haven, ser de ikke formålet med at efterlade sukker.

Dette ændrer dog ikke på, at der særligt er ét væsen, der vil takke dig for en skefuld sukker. Uanset om du er vild med dem eller mener, at de er til gene i hverdagen, er det et faktum, at vi er meget afhængige af bier.

Faktisk er næsten en tredjedel af al den mad, vi spiser, blevet bestøvet af bier. Det betyder, at de på en måde har et ansvar for at brødføde op mod 90 procent af verdens befolkning.

Ender det med, at bier bliver fjernet fra økosystemet, vil vi derfor have et meget alvorligt problem. Desværre er vi godt på vej til at gøre dette, hvilket er forårsaget af en kombination af pesticider, urbanisering og klimaændringer, da det har fået bi-bestanden til at falde dramatisk.

"Hvis bier skulle forsvinde fra jordens overflade, ville mennesker kun have 4 år tilbage at leve," har Attenborough tidligere sagt ifølge Mirror.

Og netop derfor er det vigtigt, at alle gør en indsats for at hjælpe bierne. Det kræver ikke den store indsats, da man kun behøver at efterlade den føromtalte skefuld sukker i sin have.

Finder du en bi i dit hjem, kan du også hjælpe denne med at få mere energi, har Attenborough forklaret. 

"Denne tid på året kan bier ofte se ud som om de er døende eller døde, men det er de langt fra," sagde Attenborough ifølge Country Living.

"Bier kan blive trætte, og de har simpelthen ikke nok energi til at vende tilbage til stadet, hvilket ofte kan resultere i at blive fejet væk."

"Hvis du finder en træt bi i dit hjem, vil en simpel opløsning af sukker og vand hjælpe med at genoplive en udmattet bi. Bland blot to spiseskefulde hvidt sukker med en spiseskefuld vand og læg det på en ske, så bien kan nå."

Blandingen af vand og sukker vil hydrere den trætte bi og give noget tiltrængt energi.

Anbefalet til dig

Flere artikler: