Banebrydende elektronisk totaloplevelse på Musikbiblioteket

Af: Helge Rahbek

|

04/10/2018

I Byen
Antonio Roberts fra hellocatfood.
Musikbiblioteket på Borgernes Hus afholder Odenses første algorave-arrangement nu på lørdag, den 6. oktober.

Lige nu læser andre også

Algorave er ikke bare elektronisk musik. Det er nærmere en slags musikalsk totaloplevelse, hvor kodning, visuel præsentation og lyd går op i en højere enhed. Det er en blanding af elektronisk rave-musik, billedkunst og moderne håndværk.

Det er første gang der afholdes et algorave i Odense, og Musikbiblioteket gør det ikke halvt. De inviterer til en aften med hele fem koncerter med musikere fra Japan, USA, Storbritannien og Danmark. Ordet "algorave" hentyder til måden musikken skabes på, nemlig med algoritmer, der bedst kan forklares som trin-for-trin regelsæt der anvendes som problemløsningsværktøj, særligt indenfor programmering. "Rave" er lånt fra techno-kulturen og betyder slet og ret fest.

Det er dog ikke maskiner, der laver musikken, men mennesker der koder den live, mens publikum kan følge med på en storskærm. De programmer der anvendes er ofte open source, altså gratis at anvende og modificere, da algorave også har en filosofisk dimension hentet fra hacker-kulturens politik om at sætte teknologien fri.

Du kan her se hellocatfood, som er blandt de optrædende:

Mere musikteknologi på biblioteket

Mads Behrend, der er musikbibliotekaren bag arrangementet, er stolt af at kunne præsentere Odenses og muligvis Danmarks allerførste algorave. "Vi anser det som vores fornemmeste opgave at præsentere byen for nogle af de mest banebrydende musikalske rationaler. Og selvom der ganske vist er tale om en mikrogenre på nuværende tidspunkt, så er der ingen grænser for hvor afgørende betydning for nutidens og fremtidens musik, radikal nytænkning som algoritmisk musik vil få"

Algoravet starter på lørdag, den 6. oktober, klokken 19 og fortsætter indtil midnat. Det koster 60 kroner at komme ind.

Dagen efter er der fri entre til en workshop, hvor man selv kan få lov at afprøve programmerne og kreere elektronisk musik.

Lørdagens koncertprogram ser således ud:

Algobabez (UK)

Renick Bell (US/JPN)

Heavy Lifting (UK)

hellocatfood (UK)

Mads Kjeldgaard (DK)

Det er ikke sidste gang i dette efterår, at Musikbiblioteket fokuserer på det teknologiske aspekt af moderne musik. Den 12. november byder stedet på robot-opera og såkaldte lydinstallationer bygget af industriaffald.

 

Anbefalet til dig