Bekymrede forældre henvendte sig: Nu revurderer kommunen de farlige skoleveje

I Byen
Det er nervepirrende for alle parter, når børnene første gang selv skal finde til og fra skole. Foto: Shutterstock
En hel række skoleveje for nuværende og kommende elever skal have revurderet, hvor farlige de er at færdes på.

Lige nu læser andre også

Viborg Kommune har gennem den seneste tid vurderet alle skoleveje uden for byerne for at se, hvor trafikfarlige de er. Vurderingen er sket på baggrund af Midt- og Vestjyllands Politis principper for at fastslå en vejs trafikfarlighed.

Resultatet har ved nærmere eftersyn ikke givet det forventede billede, og det har også medført, at en række bekymrede forældre har henvendt sig. Derfor er det besluttet, at administrationen skal se på vurderingen af vejene igen. Viborg Kommune forventer at melde nyt ud i sagen i slutningen af september.

Baggrund

Viborg Kommune begyndte før sommerferien at vurdere trafikfarligheden på skoleveje, som ligger uden for byzonerne, hvor der bor nuværende eller kommende skoleelever, og hvor den eksisterende trafikvurdering er mere end 5 år gammel. De nye vurderinger skulle efter planen træde i kraft i uge 43. Det fortæller Viborg Kommune i en pressemeddelelse. 

Til vurderingen valgte kommunen at benytte Midt- og Vestjyllands Politis principper til at fastslå trafikfarlighed, så alle veje blev vurderet ud fra ens kriterier, uanset hvilket skoledistrikt, de ligger i. Det er disse principper, der nu bliver kigget på igen.

Anbefalet til dig