For første gang nogensinde sendes Danmarks Indsamling fra Vejle

02/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

Pengene fra årets indsamling går til at styrke piger på tværs af verden. Foto: Andreas Beck / Danmarks Indsamling
Lørdag den 1. februar næste år afholdes Danmarks Indsamling for 14. år i træk. Det stort anlagte indsamlingsshow sendes vanen tro live på DR1 og denne gang fra Vejle Musikteater. Det bliver samtidig første gang, at Danmarks Indsamling sendes fra Syddanmark.

Mest læste i dag

Danmarks Indsamling 2020 samler ind til børn på flugt. Vi samler ind til børn, som skal have hjælp undervejs på flugten og når de er nået frem. Vi hjælper børn, som har mulighed for at vende hjem til deres familie eller oprindelsesland. Vi samler ind så flugt og migration til storbyernes gadeliv ikke skal være børnenes nødvendige udvej.

Vejle Musikteater er vært for Danmarks Indsamling 2020 til fordel for Børn på flugt

Lørdag den 1. februar 2020 holdes Danmarks Indsamling for 14. år i træk. Det stort anlagte indsamlingsshow sendes vanen tro LIVE på DR1, og denne gang fra Vejle Musikteater.

Støtten fra Danmarks Indsamling er gennem årene gået til Danmarks 12 største humanitære organisationers (jf. bilag med organisationer) indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. I 2020 har Danmarks Indsamling fokus på Børn på flugt.

Mere end 1 mia. kr. indsamlet 

Siden 2007 har danskerne hvert år i februar stået sammen om Danmarks Indsamling. I februar 2019 blev der indsamlet intet mindre end 71.708.004 kroner. Samlet set er der indsamlet over imponerende 1 mia. kr. i de år, der er afholdt Danmarks Indsamling. Danmarks Indsamling tiltrækker samtidigt hvert år op mod ca. 1,5 million TV-seere fordelt henover aftenen, når DR1 sender LIVE i ikke mindre end fem timer på selve dagen.

Stor lokal opbakning

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, glæder sig over, at Vejle Musikteater skal være rammen om det store indsamlingsshow.

"Danmarks Indsamling er et imponerende projekt, hvor det hvert år lykkes de humanitære organisationer at stå sammen og samle penge ind til børn i nød. Et projekt, som Vejle Kommune selvfølgelig bakker op om, og som jeg håber, at både borgere, foreninger og virksomheder vil involvere sig i, siger borgmesteren."

Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, udtaler samstemmende:

"Vi er utroligt stolte af at Danmarks største indsamlingsshow bliver sendt LIVE fra Vejle Musikteater, og vi er glade for at være med til at gøre en forskel. Danmarks Indsamling er et prisværdigt projekt, som når ud til mange mennesker, og især til de mennesker som får stor gavn af de indsamlede midler. I 2020 er det børn på flugt, som er et projekt, som man kun kan have den største sympati og omsorg for.."

Danmarks Radio sender traditionen tro live fra den store indsamling. Og man har i udvælgelsen bl.a. lagt vægt på de flotte omgivelser i Vejle og omegn, samt rammerne i Vejle Musikteater:

"Jeg ser frem til samarbejdet med Vejle og er glad for den opbakning vi har fået fra Vejle til at løfte Danmarks Indsamling 2020, der sætter fokus på børn i nød. Jeg ser derfor frem til, at vi skal sende fra de flotte rammer i Vejle Musikteater kl. 19 den 1. februar 2020, siger DRs redaktør for Danmarks Indsamling Anders Thomsen i en pressemeddelelse.

Danmarks Indsamlings formand, Mulle Juul Korsholm, er glad for at Danmarks Indsamling for første gang kommer til Syddanmark og Vejle og glæder sig til at alle aktører i fællesskab kan hjælpe børn på flugt, da børn er de lette ofre for overgreb, vold og sygdom:

"Jeg er utrolig glad for, at Vejle Musikteater og Vejle Kommune har takket ja til at være værtsby for Danmarks Indsamling 2020. Det er første gang, at Danmarks Indsamling kommer til Sydjylland og vi vil gøre alt hvad vi kan for at gøre det til en stor begivenhed for alle i Vejle - både borgere og erhvervsliv. Og med den opbakning vi allerede kan mærke fra Musikteateret og Kommunen, er jeg slet ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk begivenhed. Danmarks Indsamling 2020 samler ind til børn på flugt. Aldrig har så mange mennesker været på flugt og FN estimerer, at det drejer sig om mere end 70.800.000 mennesker. Over halvdelen er børn under 18 år og alt for mange af disse børn er uledsagede. Børnene er lette ofre for overgreb, vold og sygdom - og de er psykisk påvirkede af en utryg barndom. Et liv på flugt er virkelig ikke for børn. Der er brug for at alle støtter op om denne vigtige sag og vi glæder os derfor meget til at bringe mennesker og oplevelser sammen i Vejle for at vise alle, at Danmark er et lille land med et stort hjerte."

 

Anbefalet til dig