Her kan du med fordel fejre studenterhuen i Aarhus

01/04/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Hvert eneste år bliver rigtig mange unge mennesker studenter i Aarhus, hvilket skyldes, at byen har en lang række uddannelsesinstitutioner. Disse omfatter eksempelvis Aarhus Katedralskole, Århus Statsgymnasium, Viby Gymnasium, Langkaer Gymnasium og Egå Gymnasium.

Mest læste i dag

Der er ingen tvivl om, at studentertiden er en fantastisk tid, som selvfølgelig skal fejres på bedste vis. I og med at Aarhus er landets andenstørste by, har byen en helt masse muligheder for dig, der skal fejre din nye hue sammen med dine kammerater og din familie. Læs med her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for en række restauranter og caféer, hvor du med fordel kan fejre studenterhuen i Aarhus.  

Nyd udsigten og et glas kold rosé på Pica Pica

Studentertiden byder på en lang række traditioner, og man skal blandt andet kende til de mange sjove studenterhue-regler. Herudover er der naturligvis også tradition for, at man mødes med sine kammerater fra gymnasiet eller sin familie og fejrer, at man langt om længe har fået studenterhue på. Det kan man eksempelvis gøre på Pica Pica, der er et perfekt sted at sidde og slappe af imens, at man nyder et glas kold rosé eller hvidvin. Noget andet ganske særligt ved Pica Pica er, at du får en rigtig fin udsigt lige ned mod åen, og herudover kan du vælge imellem en lang række forskellige vine. Såfremt man bliver sulten, er det tilmed muligt at nyde simple tapasanretninger, og endelig er der tit mulighed for at høre livemusik. Her er det især jazz, der er populært, og på Pica Pica er der derfor rig mulighed for at få fejret den lykkelige tid som student.
Spis brunch efter gymnasiets dimission  

Der er tilmed mange, der har tradition for, at man efter dimissionen på gymnasiet tager ud for at spise brunch med venner og familie. Aarhus byder på mange skønne brunchsteder, og her kan blandt andet nævnes Langhoff & Juul, Globen Flakket og Café Faust. Ydermere er Juliette Café & Brasserie i Jægergårdsgade et oplagt sted at spise brunch, hvor du bliver mødt af en yderst hyggelig og hjemlig stemning. Maden er fra det franske køkken, og det er både muligt at vælge en klassisk brunch og en vegetarisk udgave, hvorfor der med garanti vil være noget for enhver smag.

Tag bedsteforældrene med uden for byen

Der er naturligvis en lang række muligheder inde i selve byens centrum, men hvad mange glemmer er, at der også er fantastiske restauranter at finde lidt uden for byen. Det kan være, at man efter en lang og hektisk eksamensperiode har behov for at komme lidt væk og tage en tur ud i skoven, og i så fald er Restaurant Skovmøllen et helt oplagt valg. Skovmøllen er en yderst charmerende restaurant, der er beliggende i et gammelt bindingsværkshus, og du kan her nyde de helt klassiske frokostretter. Det er derfor det oplagte sted at tage hen, hvis du gerne vil fejre studenterhuen med dine bedsteforældre. Man kan nyde alt fra stjerneskud til sild, og herudover kan man købe lækre kager.

 


 

Anbefalet til dig