Fra 8. – 29. april er der mulighed for at stå ansigt til ansigt med Aarhus’ første rigtige viking. Skelettet af en vikingekriger gravlagt med økse og skjold, men desværre uden kranie, blev fundet i Mølleparken i Aarhus i december. Det er den første vikingebegravelse, man har fundet i Aarhus og nu bliver vikingekrigeren helt ekstraordinært udstillet i en periode, så publikum i løbet af påsken kan se ham og høre museets eksperter fortælle om fundet.
For børn over 7 år, der har lyst til at svinge vikingesværdet i frisk luft, åbner Moesgaard en vikingekrigerskole i påsken. Her kan man lære grundteknikkerne i vikingekamp og efterfølgende deltage i et afgørende slag. Voksne er velkomne til at prøvetræne lidt for sig selv og på eget ansvar, og forældre må meget gerne udgøre et heppekor, når træningens afgørende slag skal udkæmpes.
Historierne om vikingerne er voldsomme og forførende og fascinationen af vikingerne har været stor i de senere år. Vikingerne dukker op alle steder og ikke mindst i fiktionen - på film, i serier og i tegneserier.
Men hvad er fri fantasi og hvad er fakta?
Med computerspillet ’Fimbul’, der udkom i november, har vikingerne også invaderet cyberspace, og i påsken kan man prøve spillet på Moesgaard Museum i en særligt indrettet spillebule i vikingeudstillingen. Får man lyst til at vide mere om computerspil og vikinger, er der foredrag med titlen ’Fra runesten til Playstation’. Her vil ph.d i sagalitteratur, Bergdis Þrastardóttir, udviklerne bag Fimbul spillet og to gamere fortælle om grænserne mellem fakta og fiktion i spillet.
Det er også muligt at blive klogere på fup og fakta om vikinger, når der er MOMU Talk med arkæolog Sara Heil Jensen, der er leder af Moesgaard Vikingetræf, og vikinge-reenactor Niels Christian Selchau-Mark.
Sluk tørsten i mjød eller tag på guidet tur
Hver dag i påsken er der guidede ture i vikingeudstillingen, hvor museets guider fortæller om vikingernes handelsrejser, krigerne og deres familiers hverdag, og om hvordan man på Moesgaard kommer fra knoglefund til levende udstilling.
Fra skærtorsdag og frem til 2. påskedag kan man på ægte vikingemanér slukke tørsten i museets mjødbar, hvor der kan smages på varerne, som brygges på honning, vand og gær.
Moesgaard holder åbent alle dage i påskeferien også mandag 15. april og mandag 22. april (2. påskedag)
Børn fra 0-17 år har gratis entré til museet.
Se programmet for påsken på Moesgaard på www.moesgaardmuseum.dk