Kristen familiefestival i Byparken i weekenden

Af: Helge Rahbek

|

22/05/2018

I Byen
Anne-Mette Fredegod vurderer at der dukkede på den gode side af 200 besøgende op til sidste års festival, hvor billedet her er fra.
Apostolsk Kirke holder for fjerde år i streg familiefestival i Byparken.

Mest læste i dag

Halløj i Byparken hedder festivalen, og årets halløj starter fredag aften klokken 19, hvor der er dømt caféhygge og livemusik.

Lørdag er der aktiviteter hele dagen, blandt andet sumobryderkostumer, danseworkshop, ansigtsmaling og et telt med spillekonsoller og nerf guns. Dagen afrundes med grillfest klokken 17. Søndag er der gudstjeneste klokken 10.30, hvorefter grillen tændes for sidste gang. Det fortæller Anne-Mette Fredegod, som er præst i den apostolske kirke på Vardevej og medarrangør af festivalen.

Ønsker at gøre noget godt for byen

Apostolsk Kirke er en protestantisk og missionerende frikirke. Anne-Mette Fredegod fortæller dog, at det primære formål med weekendens festival ikke er at tiltrække nye medlemmer: ”Vi gør ikke det her for at skaffe 20 nye medlemmer. Vores primære formål er at gøre noget godt for byen og børnefamilierne. Men hvis folk opsøger os, fortæller vi hjertens gerne om hvem vi er.”

Det er heller ikke fordi den apostolske kirke i Vejle mangler opbakning. Anne-Mette Fredegod fortæller at kirken har omtrent 300 medlemmer, og at der på en almindelig søndag dukker cirka 150 kirkegængere op.

Alle er velkomne

En del af kirkens medlemmer er frivillige på festivalen, musikanterne kommer blandt andet fra kirken, men der plejer også at dukke mange andre besøgende op - og kirken håber at endnu flere kommer forbi Byparken i år. ”Det er absolut ikke kun en fest for os selv. Så kunne vi lige så godt have holdt den i en have et sted,” siger Anne-Mette Fredegod.

Du kan læse mere om festivalen og aktiviteterne på Facebook-siden her.

Ønsker du at blive lidt klogere på, hvad den apostolske kirke egentlig er for en størrelse, kan du læse denne artikel fra Kristeligt Dagblad.

 

Anbefalet til dig